Mysterie in Tenerife: wat is er gebeurd met het Vlaamse koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?

Het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) is als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. Sinds maandag lijken de twee van de aardbol te zijn verdwenen, en ook van hun Opel Mokka is geen spoor. “Terwijl het licht in de badkamer brandde en de zijdeur van hun woning wagenwijd openstond. Dit is niet van hun gewoonte”, zeggen hun beste vrienden die zich ernstige zorgen maken aan HLN. Wat weten we nog van de verdwijning? 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »

Dood Raisi komt op een moeilijk moment voor Iran

De dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi “zal niet tot de geringste verstoring van het bestuur leiden”, stelt de regering. Toch leidt zijn dood tot onzekerheid in het land. Hij was een van de mogelijke opvolgers van ayatollah Ali Khamenei (85).

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zeldzaam moment: Celine Dion woont Rolling Stones-concert bij met haar drie zonen en speelt even geluidstechnicus

Céline Dion (55) lijkt zich de laatste tijd wat beter te voelen, ondanks haar strijd tegen het stiff-person-syndroom. Niet alleen woonde ze een concert van de Rolling Stones bij met haar zonen, maar speelt ze ook even geluidstechnicus voor de rockband. “Het was ongelooflijk”, deelt ze tot slot bij een zeldzaam kiekje van haar kinderen op Instagram.

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zouden in augustus trouwen. Die criminelen hebben levens kapotgemaakt”: oudste broer van slachtoffer bruggooiers getuigt

“Hij is truckchauffeur. Dus je vreest wel eens voor een ongeval. Maar dit? Dit is gewoon crimineel.” Aan het woord is Vasile Tibil (57). Hij is de oudste broer van Gheorghe (50), de Roemeen die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een snelwegbrug in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Zijn vrouw zat als passagier naast hem. “Hij

Lees meer »