Verstappen verliest zijn tovenaar: topontwerper Newey verlaat Red Bull na controverse rond Horner

Formule 1-team Red Bull van Max Verstappen moet een enorme dreun verwerken. Topontwerper Adrian Newey (65) zal het team verlaten na de controverse rond teambaas Christian Horner. Newey staat te boek als misschien wel de beste ontwerper ooit in de F1 en is het grote brein achter de kampioenenauto van Verstappen. Zijn toekomst ligt bij Ferrari. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Israëlische ambassadeur haalt VN-Handvest door versnipperaar als protest tegen Palestijns lidmaatschap

De Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan heeft tijdens een toespraak een kopie van het Handvest van de Verenigde Naties door een versnipperaar gehaald. De opvallende stunt was een protestactie tegen de stemming over het Palestijnse VN-lidmaatschap. Eerder vandaag werd die resolutie met een grote meerderheid goedgekeurd. “Schaam jullie”, zegt Erdan tijdens zijn uithaal.

Lees meer »

Advocaten van Trump leggen Stormy Daniels op de rooster: “Jullie zullen veel onthullingen te horen krijgen vandaag”

Voormalig pornoster Stormy Daniels zet vandaag haar getuigenis verder in een spraakmakend proces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Die wordt ervan beschuldigd een betaling van 130.000 dollar aan Daniels te hebben verdoezeld. Met het zwijggeld in 2016 wilde toenmalig presidentskandidaat Trump voorkomen dat Daniels uit de biecht zou klappen over hun seksuele affaire in 2006. Vandaag wordt Daniels door

Lees meer »

Senne uit ‘De mol’: “Ik heb me er vaak op betrapt dat ik het per ongeluk bijna verraden had”

Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de ultieme saboteur: de mol. Acht afleveringen lang hield hij z’n identiteit geheim, al was dat niet altijd even gemakkelijk. Dat vertelt hij net na de grote onthulling in ‘De Mol: Behind The Scenes’. “Ik had het per ongeluk bijna verraden tijdens één van de eerste dagen in Sicilië.”

Lees meer »

Jan Bakelants breekt in ‘Special Forces’ en Davina haalt dankzij Loïc toch de finish van loodzware klimloop

Uitgeput en afgepeigerd. Aflevering vier van ‘Special Forces’ werd het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen onderschatte rekruut Loïc Van Impe (30) en advocate Davina Simons (28), een dame met ijzeren wil. En terwijl het kwik naar 35 graden steeg, smolten ook de pantsers en deed Jan Bakelants (38) een opmerkelijke biecht over zijn wielercarrière: “Het had beter gekund.”

Lees meer »

Buitenlandse Molenspurters presteren sterk

Bij de Molenspurters rijden dit seizoen enkele buitenlandse junioren. Roei Edinger uit Israël schonk het team een UCI-zege in Frankrijk. Zijn landgenoot Dvir Lavi werd tweede in de kermiskoers in Tielt. En Nikolas Klimavicius, een Litouwer, was de sterkste in Edewalle.
The post Buitenlandse Molenspurters presteren sterk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom migreren mensen naar België? Gezinshereniging en arbeidsmigratie wegen zwaarder door dan asielaanvragen

Het thema migratie zal de volgende weken aan bod komen in tal van verkiezingsdebatten. Hoeveel migranten zijn er precies in ons land, en hoe zijn ze hier beland? Hun aantal valt moeilijk in cijfers te vatten, vooral omdat we niet precies weten hoeveel mensen zonder papieren hier een onderkomen hebben gevonden. Maar de cijfers geven wel een redelijk goed inzicht

Lees meer »