Ombudsdienst voor klachten over bouwbedrijven in de maak

Er komt mogelijk een specifieke ombudsdienst voor klachten over bouwbedrijven. Verschillende partners hebben daarover een engagementsverklaring ondertekend, meldt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

Radiostem en ‘Nonkels’-acteur Manu Van Acker presenteert ‘Het Perfecte Plaatje’: “Mijn droom? Het Swingpaleis nieuw leven inblazen!”

Een jaar geleden had amper iemand gehoord van Manu Van Acker (24). Vandaag is hij een van de vaste gezichten van radiozender MNM en niet van het scherm weg te branden. Zo is hij momenteel te zien in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ én presenteert hij ‘Het Perfecte Plaatje’ op Play4, waarbij acht bekende Vlamingen leren fotograferen. Een boeiend gesprek

Lees meer »

Op de Mercator met Erik Vermeersch, managing director NSAC: “Ziekte is reden om me extra te bewijzen”

Erik Vermeersch (32) is mede-oprichter en managing director van het North Sea Aviation Center (NSAC), de terminal voor privé- en zakenvluchten op de Oostendse luchthaven. Erik lijdt al sinds de geboorte aan de ongeneeslijke erfelijke ziekte muco, maar dat belette hem nooit om ambitieus te zijn, integendeel zelfs. “Zonder die ziekte was ik niet zo’n vechter geweest”, zegt hij beslist.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als

Lees meer »

Jaarlijks 2.000 middenvakrijders beboet: “Gevaarlijk en verboden”

Hardnekkige middenvakrijders, ze zijn niet alleen een van je grootste ergernissen in het verkeer, het is ook simpelweg verboden. En de actie blijft dan ook niet onbestraft. Uit cijfers van de politie blijkt dat jaarlijks gemiddeld 2.000 bestuurders een boete in de brievenbus ontvangen. De ergerlijke actie werd besproken in ‘Mens erger je niet’, de nieuwe podcast van het

Lees meer »

Hoe royaal is de afscheidsvergoeding van onze politici in vergelijking met onze buurlanden?

Belgische parlementsleden die niet terugkeren na de verkiezingen zullen de belastingbetaler de komende vijf jaar 40 miljoen euro kosten. Hoe regelen onze buurlanden de uittredingsvergoedingen? Innen politici er nog meer geld, of zijn ze in Duitsland, Frankrijk en Nederland net strenger? En wat met het Europees Parlement? Professor Publieke Financiën Herman Matthijs maakt de vergelijking en trekt een conclusie.

Lees meer »

Hoe royaal is de afscheidsvergoeding van onze politici in vergelijking met onze buurlanden? “Voor Europees systeem zou iedereen tekenen”

Belgische parlementsleden die niet terugkeren na de verkiezingen zullen de belastingbetaler de komende vijf jaar 40 miljoen euro kosten. Hoe regelen onze buurlanden de uittredingsvergoedingen? Innen politici er nog meer geld, of zijn ze in Duitsland, Frankrijk en Nederland net strenger? En wat met het Europees Parlement? Professor Publieke Financiën Herman Matthijs maakt de vergelijking en trekt een conclusie.

Lees meer »

Tibe Craeymeersch (16) is Kinderkrak van Langemark-Poelkapelle: “Ik zei tegen mezelf: we gaan het doen, we zien wel”

Twee jaar geleden speelde Tibe Craeymeersch (16) nog bij VK Langemark-Poelkapelle, dit jaar viel hij al in bij de beloften van KV Oostende. Zo zet hij als laatbloeier toch nog grote stappen richting zijn grote droom: profvoetballer worden. “Ik heb getwijfeld, maar als je op die leeftijd nog zo’n kans krijgt, moet je die grijpen.”
The post Tibe Craeymeersch (16)

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse vaccinatiecampagne moet stijgend aantal besmettingen met kinkhoest en mazelen helpen in te dijken

Het startschot voor de Europese vaccinatieweek is gegeven. Met de slogan ‘Vaccineren? Jij weet waarom’ lanceert de Vlaamse overheid een campagne om correcte informatie over vaccinatie te verspreiden. "Want vaccinatie blijft noodzakelijk om mazelen, kinkhoest en andere gevaarlijke ziektes in te dijken", zegt het Departement Zorg. Ook in Vlaanderen zijn er steeds meer besmettingen met mazelen en kinkhoest.

Lees meer »

Politici en koning Filip zaten al in zijn kappersstoel, maar Michel (74) is het meest fier op knipbeurten van Rode Duivels: “Het bracht mij op geweldige plaatsen”

Michel Sfaxi (74) hangt eind deze maand zijn schaar aan de haak na een carrière van maar liefst zestig jaar. Michel maakte naam met gratis knipbeurten en nam het kapsel van tal van politici én koning Filip – toen nog prins – onder handen, maar beschouwt de reizen die hij als eerste huiskapper van de Rode Duivels maakte als zijn

Lees meer »

Chiro Pimpernel Vleteren viert 55ste verjaardag met feestweekend

Chiro Pimpernel Vleteren bestaat dit jaar 55 jaar en dat vieren ze met een feestweekend, van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei. Het weekend staat boordevol activiteiten van een streekbierenavond tot een hap- en staproute. Samen met Marc Baele, oprichter Chiro Edelweiss – voorloper van Chiro Pimpernel -, en Lieva Dejonckheere, eerste hoofdleidster van Chiro wordt teruggeblikt op

Lees meer »

Rus verdacht van moord op twee Oekraïners in Duitsland

In een winkelcentrum in het Duitse stadje Murnau (Beieren) zijn zaterdag in de vooravond twee Oekraïense mannen omgebracht. Niet veel later pakte de politie een 57-jarige Rus op die beschouwd wordt als zeer verdacht. De achtergrond van de moorden is nog volledig onduidelijk.

Lees meer »

Dertiger in levensgevaar na val met step in Merksem

In het Antwerpse district Merksem is vrijdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij met een elektronische step ten val kwam. Dat bevestigt de lokale politie. De 37-jarige man verloor wellicht zijn evenwicht op een riooldeksel en kwam slecht neer.

Lees meer »