Rus verdacht van moord op twee Oekraïners in Duitsland

In een winkelcentrum in het Duitse stadje Murnau (Beieren) zijn zaterdag in de vooravond twee Oekraïense mannen omgebracht. Niet veel later pakte de politie een 57-jarige Rus op die beschouwd wordt als zeer verdacht. De achtergrond van de moorden is nog volledig onduidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij protesten in Amsterdam

Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het recht om te demonstreren essentieel, “vooral in tijden van maatschappelijke onrust en politieke onzekerheid”.

Lees meer »

Bouwplezier te huur bij Brickfun

De naam van hun bedrijfje zegt het helemaal: Brickfun4rent. Blokjesplezier te huur: Kristof en Wendy verhuren Lego-sets. “Niet iedereen wil of kan veel geld uitgeven aan iets wat je één keer maakt en dan weer in de doos stopt. Dus is dit een ideale oplossing”, klinkt het.
The post Bouwplezier te huur bij Brickfun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel van balkon valt op straat in Oostende

In Oostende is woensdagavond een deel van een balkon op straat beland. Dat gebeurde in de Amsterdamstraat. Gewonden vielen er niet.
The post Deel van balkon valt op straat in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Non-binaire Nemo wint zeer bewogen 68e editie van Songfestival voor Zwitserland

De Zwitserse Nemo (24) heeft in Malmö het 68e Songfestival gewonnen voor Zwitserland, met het lied ‘The code’. Daarmee wordt geschiedenis geschreven, want Nemo is de eerste non-binaire persoon die daarin slaagt. Zo komt er een eind aan een zeer tumultueuze editie van de internationale muziekwedstrijd, die werd overschaduwd door heel wat controverse. Onder meer door de gecontesteerde deelname van

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Goud voor Marianne en Paul

Op vrijdag 26 april 2024 vierden Paul Kreps en Marianne Vermeille hun 50ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft één dochter Tine, die in Heist woont en getrouwd is met Henk Deconinck, kinesist van De Praktijk. Ze zijn uitbaters van RainPharma, een winkel met producten voor dieet, huidverzorging en voedingssupplementen. De jubilarissen hebben twee kleinkinderen, Louise en
The post Goud voor

Lees meer »