Forse stijging klachten bij Ombudsdienst telecommunicatie, annus horribilis voor Telenet

In 2023 heeft de Ombudsdienst voor telecommunicatie 17.413 schriftelijke verzoeken om bijstand ontvangen en daarnaast ongeveer 7.000 verzoeken om inlichtingen beantwoord, in het kader van zijn telefonische permanentie. Het aantal klachten stijgt met 65 procent tegenover 2022. Deze stijging betreft alle operatoren, maar was meer uitgesproken voor Telenet Group. In 2023 genereerde dat bedrijf liefst 6.620 klachten, wat meer dan het drievoudige is vergeleken met 2022. 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire leeft week op ritme van internen van Ter Groene Poorte: “Belangrijk dat correct beeld van internaat getoond wordt”

Ongetwijfeld zullen heel wat internen van Ter Groene Poorte op woensdag 15 mei in de gezellige ontspanningszaal van het internaat voor de tv zitten. Allen zijn ze immers benieuwd naar wat Axel Daeseleire te vertellen heeft over zijn verblijf in hun internaat. Het wordt een leuk weerzien in ‘Axel Gaat Binnen’.
The post Axel Daeseleire leeft week op ritme

Lees meer »

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen

De mannen van de Koninklijke Hockey Club Brugge zijn kampioen in derde nationale. Spannend was het wel omdat ze onlangs in een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in de allerlaatste minuut de titel en de promotie konden afdwingen.
The post Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

“Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud De Keukelaere (37) is in de ban van molens

Ruud De Keukelaere heeft een grote voorliefde voor molens, iets wat hij al vroeg ontdekte en dat dankzij de hobby van zijn vader. Intussen heeft de Aarselenaar een eigen molentje in de tuin, restaureert hij molens en draait hij er ook. Een bijzonder ambacht. “De beroepsmolenaars verdwijnen, maar de liefhebbers nemen toe.”
The post “Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud

Lees meer »