Iran veroordeelt bekroonde filmmaker Mohammad Rasoulof tot acht jaar cel en zweepslagen

De Iraanse filmmaker Mohammad Rasoulof, bekend van There is no evil, is opnieuw veroordeeld door het autoritaire regime in zijn land. Hij kreeg onder meer acht jaar cel opgelegd. In Cannes maakt Rasoulof met zijn nieuwe film kans op de Gouden Palm.

 

Meer krantenkoppen in België

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval. Een Poolse man reed er met zijn wagen vol in op een botsabsorbeerder die werken aan gaf. Zijn wagen raakte daarbij volledig vernield.
The post Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

‘Genk op gang’: groene lijnen door Waterschei en Genk-centrum omvatten wandelingen en lopen langs verschillende culturele activiteiten 

Met het project ‘Genk op Gang’ hoopt de stad haar inwoners wat dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is om verschillende culturele, muzikale en sociale activiteiten te organiseren langs een parcours dat wordt uitgestippeld met groene lijnen. Die zullen vanaf 1 juni in Waterschei en vanaf 22 juni in Genk-Centrum dus symbool staan voor die twee bijzondere stadswandelingen.

Lees meer »

Maria (40) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Oostkamps bedrijf Citymesh wil samen met Roemeense telecomgroep DIGI de goedkoopste telecomoperator worden

Telecomoperator DIGI wil zich met “prijzen die nog nooit gezien zijn in België” op de markt werpen. Dat beweert Jeroen Degadt, de topman van DIGI België. Opvallend detail: DIGI België is een joint venture van het Oostkampse bedrijf Citymesh, dat telecomdiensten aan bedrijven aanbiedt, en de Roemeense telecomgroep DIGI die al actief is in vier Europese landen, met in totaal

Lees meer »