Twee vuilnismannen vechten ontslag aan nadat ze ‘fooi’ van 50 euro hadden aangenomen

Twee vuilnismannen in Brussel die ontslagen werden omdat ze een fooi van 50 euro hadden gekregen, vechten hun ontslag aan bij de Raad van State. Ze vinden hun straf buiten proportie. Na tussenkomst van de vakbonden en in afwachting van een arrest zijn ze voorlopig weer in dienst genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Arbeiders kammen hele provincie uit om exotische plant uit te roeien die zich razendsnel kan verspreiden: “Aanraking kan serieuze brandwonden veroorzaken”

Nog twee maanden lang kammen arbeiders bermen en taluds langs waterlopen in Oost-Vlaanderen uit. Ze zijn op zoek naar een exotische plant die alle andere planten verdringt, en het sap ervan kan zware brandwonden veroorzaken. Ook wie de plant in zijn of haar tuin ziet, kan helpen. “Pak een spade en spit die alsjeblieft uit”, klinkt het.

Lees meer »

Na dodelijke raid op gevangenentransport in Frankrijk: “Die cipiers waren compleet kansloos”

Op klaarlichte dag werd Mohamed Amra bevrijd uit een gevangenentransport. Kompanen reden het busje waarin de gangster na een verhoor door de onderzoeksrechter terug naar zijn cel in het Franse Evreux werd gebracht, en openden het vuur. Twee cipiers overleden, drie anderen raakten gewond, de daders vluchtten weg, samen met Amra. Hoe uitzonderlijk is dit? En kan het ook bij

Lees meer »

Hubert Rubbens neemt na deze editie afscheid van ‘zijn’ Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei loodst Hubert Rubbens voor een laatste keer Oostende voor Anker door een erg drukke maritieme vierdaagdse. Na 23 succesvolle en twee verzopen corona-edities neemt hij definitief afscheid van zijn varend erfgoedfestival. Sinds 2000 is Oostende voor Anker de ouverture van de zomerse evenementenkalender. Samen met de grote roerganger blikken we terug.<br

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval. Een Poolse man reed er met zijn wagen vol in op een botsabsorbeerder die werken aan gaf. Zijn wagen raakte daarbij volledig vernield.
The post Wagen vernield na botsing met botsabsorbeerder op E40 in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen”

Unizo Roeselare heeft, met het oog op de lokale verkiezingen in oktober, een aantal prioriteiten opgelijst die ze nu al aan de lokale politici hebben overhandigd. Op een gemoedelijke avond in het kasteel van Rumbeke luisterden ondernemers en politici naar elkaar.
The post Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen” appeared

Lees meer »