Twee vuilnismannen vechten ontslag aan nadat ze ‘fooi’ van 50 euro hadden aangenomen

Twee vuilnismannen in Brussel die ontslagen werden omdat ze een fooi van 50 euro hadden gekregen, vechten hun ontslag aan bij de Raad van State. Ze vinden hun straf buiten proportie. Na tussenkomst van de vakbonden en in afwachting van een arrest zijn ze voorlopig weer in dienst genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter

De Moorsleedse heemkundige kring bestaat twintig jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd op Open Monumentendag met een overzichtstentoonstelling omtrent de voorbije twintig jaar. Met Wesley Ver Eecke uit Slypskapelle werd recent ook een nieuwe voorzitter aangesteld.
The post Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »

“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Gezocht: getuigenissen, anekdotes en fotomateriaal van ex-burgemeester van Geluveld Abdon Comyn.

Geluveld – Abdon Comyn, de eerste socialistische burgemeester van het arrondissement Ieper, sterft op 25 juli 1965. Hij was sinds 1 januari 1965 burgemeester van het om zijn politieke strijd gekende Geluveld. Het was de vader van oud –schepen van cultuur van Groot – Zonnebeke Robert Comyn.
The post Gezocht: getuigenissen, anekdotes en fotomateriaal van ex-burgemeester van Geluveld Abdon

Lees meer »