EXCLUSIEF. Het regent klachten over NMBS. Ombudsdienst ziet stijging van 34 procent: “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”

Ombudsrail, de ombudsdienst voor het spoor, wordt dit jaar bedolven over klachten van misnoegde pendelaars. Zo steeg het aantal klachten over vertraagde en afgeschafte treinen met 34 procent. De NMBS is zich bewust van het probleem: “Dit moet absoluut beter.” Maar hoe erg is het écht gesteld met ons spoor? En hoe gaat NMBS de problemen aanpakken? 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs een eyeliner van 10,99 euro kan je in schijven afbetalen, maar is dat wel een goed idee? “Vroeger was het duidelijk: als je geld op is, is het op. Nu is dat niet meer zo”

Wat in je online winkelmandje zit, kan je tegenwoordig met één druk op de knop bestellen. Betalen doe je achteraf, in verschillende termijnen. Ook als het om iets van pakweg 10 euro gaat. Volgens experts is dat geen gezonde ontwikkeling. “Eigenlijk wil dat zeggen dat je er niet genoeg geld voor hebt.”

Lees meer »

Van valse airfryers tot gesjoemel met promostickers: Bruggeling krijgt tien maanden cel voor resem oplichtingen

Een 28-jarige Bruggeling heeft van de rechter tien maanden effectieve celstraf gekregen voor een tiental oplichtingen, vooral via verkoop van tweedehandsspullen op het internet. Niels A. was niet aan zijn proefstuk toe.
The post Van valse airfryers tot gesjoemel met promostickers: Bruggeling krijgt tien maanden cel voor resem oplichtingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Bvba Vandamme heeft een eerste album met West-Vlaamse kleinkunst uit: “Dranouter zou geweldig zijn”

De naam bvba Vandamme doet misschien eerder aan een zelfstandig familiebedrijf denken, maar Sam Vandamme en zijn vrienden maken wel degelijk muziek, kleinkunst nog wel. De groep was de afgelopen weken te zien en te horen in verschillende cafés in de buurt én vorig weekend traden ze zelfs op Labadoux op. En binnenkort volgt dan hun albumvoorstelling in De Leest.<br

Lees meer »

Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede

In Rekkem vond de jaarlijkse plechtigheid plaats aan de Vredesboom bij de parking aan de Barthelschool. De organisatie was weer in handen van de Werkgroep Rekkem Toen.
The post Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Care for Life schenkt 300 euro aan OC Cirkant

Op zondag 24 maart organiseerde Care for Life Zedelgem, een initiatief van Johnny Eecloo en zijn dochter Celien, een lenteconcert met Jan de Wilde ten voordele van OC Cirkant.
The post Care for Life schenkt 300 euro aan OC Cirkant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte

Jong Theater Sellewie staat het komende weekend twee keer op de planken van het ontmoetingscentrum d’Iefte. Het gezelschap brengt er de voorstelling ‘De ingebeelde ziekte’ van Molière, in een regie van Filip Santens.
The post Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

Hét TikTok-dilemma: kom je liever een man of een beer tegen in het bos? “De man moet maar eens proberen, het zal zijn beste dag niet zijn”

Wie zou je het liefst tegenkomen in een bos: een man of een beer? Op sociale media gaan de discussies al weken in overdrive nadat in een viraal filmpje zeven van de acht bevraagde vrouwen voor de beer kozen. Drie bekende Vlaamse vrouwen die zelf al eens joggen in de natuur geven hun kijk op het dilemma. “Eigenlijk draait het

Lees meer »