Nieuwe Vlaamse vaccinatiecampagne moet stijgend aantal besmettingen met kinkhoest en mazelen helpen in te dijken

Het startschot voor de Europese vaccinatieweek is gegeven. Met de slogan ‘Vaccineren? Jij weet waarom’ lanceert de Vlaamse overheid een campagne om correcte informatie over vaccinatie te verspreiden. "Want vaccinatie blijft noodzakelijk om mazelen, kinkhoest en andere gevaarlijke ziektes in te dijken", zegt het Departement Zorg. Ook in Vlaanderen zijn er steeds meer besmettingen met mazelen en kinkhoest. 

Meer krantenkoppen in België

Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal

Staaltechnologiebedrijf Bekaert met hoofdzetel in Zwevegem heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 1,025 miljard euro, of een daling met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend voorbeurs bekendgemaakt. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,1 miljard euro.
The post Bekaert blijft onder

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

Koppel start met verkoop cannabis na wegvallen inkomsten door corona: “Ik wist zelfs niet hoe het eruitzag”

Om inkomstenverlies door de lockdown tijdens de coronacrisis te compenseren, startte een koppel uit Wevelgem met de verkoop van cannabis. Er hangt hen nu voor de correctionele rechtbank een celstraf van achttien maanden en een verbeurdverklaring van maar liefst 156.000 euro boven het hoofd. “Ik dacht dat het gemakkelijk zou gaan om wat geld bij te verdienen”, klonk het.

Lees meer »

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.
The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Penalty is onbegrijpelijk”: De Cuyper haalt uit naar ref, ‘dader’ Mechele wordt getroost door ploegmaats

Uiteraard bedroefde gezichten bij Club Brugge, na de match tegen Fiorentina. En vooral Brandon Mechele moest getroost worden. Hij veroorzaakte in het slot een penalty, waardoor de droom om de finale in de Conference League te bereiken uit elkaar spatte. De Cuyper was het achteraf niet eens met de beslissing van de ref: “Hij floot de hele wedstrijd zo’n fouten

Lees meer »

Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge

De supporters van de Italiaanse ploeg Fiorentina zijn in Brugge gearriveerd voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Club Brugge. Voorlopig zijn er geen incidenten.
The post Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »