Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal

Staaltechnologiebedrijf Bekaert met hoofdzetel in Zwevegem heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 1,025 miljard euro, of een daling met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend voorbeurs bekendgemaakt. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,1 miljard euro.

Bekaert wijst er wel op dat het eerste kwartaal moeilijk te vergelijken valt met dat van 2023, omdat er een jaar geleden een sterke herbevoorrading was van klanten in China, naast positieve wisselkoersen en doorgerekende hogere grondstof- en energiekosten.

Het management houdt vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. “Hoewel de economische onzekerheden aanhouden en een aantal eindmarkten een uitdaging blijven vormen, is de verkoop in 2024 volgens verwachting van start gegaan en blijft het management uitgaan van een bescheiden omzetgroei en ten minste stabiele marges in 2024”, klinkt het.

The post Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoorde nog nooit iemand zo schreeuwen”: Thibaut Courtois geeft in docu met niet eerder vertoonde beelden inkijk in zijn revalidatie

Een schreeuw die door merg en been gaat. En een inkijk in zijn herstel. Thibaut Courtois (32) krijgt op ‘Amazon Prime’ een documentaire over zijn revalidatie na die zware knieblessures. De doelman komt daarin aan het woord, net als z’n vrouw Mishel Gerzig, ploegmaats en leden uit zijn entourage. “Het was zwaar. Je weet dat je voor een lange tijd

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt

Met een feestontbijt heeft het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker gezet. “Ze zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zei de bevoegde schepen Natacha Lejaeghere.
The post Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt appeared first on KW.be.

Lees meer »