Opnieuw man minder bij Russische legertop: generaal gearresteerd op verdenking van corruptie

Rusland heeft luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een grote som smeergeld te hebben ontvangen. Shamarin is de adjunct-chef van de generale staf en de rechterhand van Valeri Gerasimov, de opperbevelhebber van het Russische leger. Het is al de 4e hooggeplaatste functionaris die gearresteerd wordt voor corruptie op een maand tijd. 

Meer krantenkoppen in België

Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in gloednieuwe theaterzaal!

In september gaat het nieuwe cultuurseizoen van start in Anzegem. Afgelopen vrijdag was het de voorstelling ervan in de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem. De aftrap werd gegeven met een spetterende countrystijl show. Het werd een toffe avond op een unieke locatie met vergezichten waar je naar kan blijven kijken.
The post Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in

Lees meer »

Sébastien, zoon van Véronique De Kock, tekent bij modellenbureau: “Ik moest van mama wachten tot mijn 18de”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

Opnieuw zetel in Vlaams Parlement voor Maxim Veys (Vooruit): “Dankzij de Kortrijkzaan”

Voor Kortrijks gemeenteraadslid Maxim Veys was het net zoals in 2019 tot op het laatste moment nagelbijten, maar uiteindelijk haalde het Vlaams parlementslid een verlenging van zijn mandaat binnen. “Ik ben ook zeer trots op Nawal Maghroud, die als debutant uitstekend heeft gescoord.”
The post Opnieuw zetel in Vlaams Parlement voor Maxim Veys (Vooruit): “Dankzij de Kortrijkzaan” appeared first

Lees meer »

Studententekort zorgt voor uitdunning leerkrachtenkorps Vesaliusinstituut: “Gebeurt tegenwoordig op alle scholen”

Al smeekt de gezondheidszorg om meer verpleegkundigen, steeds minder jongeren kiezen ervoor om een opleiding basisverpleegkunde te volgen. Het Vesaliusinstituut, ook wel bekend als de verpleegschool van Oostende, heeft nog nooit met zoveel leerlingentekorten gekampt als dit jaar. De dramatische uitdunning van het leerlingenaantal drijft de school ertoe om vaarwel te zeggen aan tientallen vastbenoemde en tijdelijke leerkrachten.
The

Lees meer »

KIJK. Hoe hoog is het libido van Wendy Van Wanten en Koen Crucke? Andy Peelman en Dina Tersago brengen hen alvast in de juiste sfeer

In ‘Ze zeggen dat’ kunnen Dina Tersago (45) en Andy Peelman (40) deze week een prangende vraag niet zelf beantwoorden: gaat je libido op 65-jarige leeftijd ook met pensioen? Daarom hebben ze dus twee proefpersonen ingeschakeld: Wendy Van Wanten (64) en Koen Crucke (72). En om hen alvast in de juiste stemming te brengen, stuurt Andy een opvallend voorproefje.

Lees meer »

Olivier Deschacht zwaar ontgoocheld na mislukte finale ‘Special Forces’: “Als ík na Loïc was begonnen, was het me ook gelukt”

Fysiek heeft Olivier Deschacht (43) ‘Special Forces’ zonder kleerscheuren doorstaan – al was het bij momenten nipt. Maar op emotioneel vlak was het moeilijker om z’n deelname te verwerken, geeft de voormalige profvoetballer toe. Een gesprek over z’n ontgoocheling over de mislukte finale en de lessen die hij tijdens die zeven dagen vol ontberingen leerde. “Ik besef nu dat ik

Lees meer »

Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst

De hoge magistraat die begin maart geschorst werd nadat uitlekte dat hij als jurylid de vragen voor het magistratenexamen van januari had doorgespeeld aan minstens één kandidaat, blijft geschorst. Advocaat-generaal C.B. (58) zag zijn schorsing verlengd met drie maanden, met inhouding van 20 procent van zijn wedde.
The post Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst appeared first on KW.be.

Lees meer »