China niet opgezet met internationale felicitaties voor nieuwe president Taiwan

China is “erg ontevreden” met de Amerikaanse felicitaties die volgden op de inauguratie van Lai Ching-te, de nieuwe president van Taiwan. Ook andere landen zoals Groot-Brittannië, Japan en Zuid-Korea kwamen met felicitaties, tot groot ongenoegen van Peking.

 

Meer krantenkoppen in België

Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare

De werkgroep rouwpastoraal van de pastorale eenheid Koekelare-Ichtegem nodigt iedereen die een geliefde heeft verloren uit om samen te herdenken in de Sint-Martinuskerk in Koekelare op zaterdag 15 juni om 14.30 uur.
The post Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke

Zes beklaagden zijn veroordeeld voor wederzijdse slagen en verwondingen tijdens een gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke. Allen minimaliseerden ze de feiten, maar de rechter achtte hen toch schuldig. Ze kregen lichte straffen.
The post Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

Lees meer »

Franse beurs krijgt klappen na aankondiging vervroegde verkiezingen

De aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven heeft maandag geleid tot flinke koersdalingen op de beurs in Parijs. Vooral de Franse banken kregen het zwaar te verduren. Macron organiseert vervroegde verkiezingen omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen

Lees meer »

Vier Brusselse tunnels sluiten in zomermaanden voor onderhoudswerken

Brussel Mobiliteit zal gedurende de zomermaanden vier tunnels sluiten om belangrijke en ingrijpende werkzaamheden af te werken. Dit omdat er in die periode tot wel een vijfde minder auto’s in de stad rondrijden en vele Brusselaars en pendelaars met vakantie zijn. Naast het sluiten van de tunnels, neemt de dienst ook enkele belangrijke lanen onder handen om die veiliger en

Lees meer »

“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.
The post “Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Gistel trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Gistel.
The post Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Servaas Buysschaert (25) wint na Belgisch kampioenschap ook BNXT-titel Filou Oostende: “Heel jaar voor gewerkt”

Na de gewonnen Belgische titelstrijd tegen Antwerp Giants startte Filou Oostende aan de slotfase van de competitie: de BNXT-titel. En ook die werd binnengehaald. Kortrijkzaan Servaas Buysschaert is er intussen aan zijn zesde seizoen bezig bij de A-kern en blikt terug op een pittige reeks wedstrijden.
The post Servaas Buysschaert (25) wint na Belgisch kampioenschap ook BNXT-titel Filou Oostende:

Lees meer »

Outdoor EK-dorpen en pop-upbars kleuren Kortrijkse zomer: Barra Dentra toont EK, Spelen én Tour

Er valt weer heel wat te beleven tijdens de zomermaanden in Kortrijk. Met het EK voetbal wordt het Nelson Mandelaplein omgetoverd tot een heus outdoor EK-dorp. Wat verderop, op Howest Parking 4, vind je het kindvriendelijke Barra Dentra die de sportzomer op groot scherm vertoont en doorheen de stad ontdek je verschillende pop-upbars om te genieten van de warme zomerdagen

Lees meer »