Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke

Zes beklaagden zijn veroordeeld voor wederzijdse slagen en verwondingen tijdens een gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke. Allen minimaliseerden ze de feiten, maar de rechter achtte hen toch schuldig. Ze kregen lichte straffen.

De politie werd op 22 juli 2022 opgeroepen naar danscafé De Viking in Oostduinkerke. Daar waren meerdere mensen van twee groepen slaags geraakt. De politie kon aan de hand van camerabeelden uiteindelijk zes verdachten weerhouden. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen. “De beelden geven ook meer duidelijkheid over wat daar gebeurde”, sprak de procureur. “Je ziet dat twee vrouwen het met elkaar aan de stok krijgen en elkaar duwen geven. Een derde vrouw komt tussenbeide, kort daarop gevolgd door twee mannen. Het geweld wordt driester want er worden ook vuistslagen uitgedeeld. Beklaagde B.H. slaat een andere man vervolgens op de grond en deelt hem nog een trap op het hoofd uit.”

Hij bekende wel de feiten. Anderen minimaliseerden hun rol of stelden enkel te zijn tussenbeide gekomen. De rechter oordeelde uiteindelijk dat ze allemaal schuldig zijn aan het gevecht. Vijf beklaagden kwamen weg met de werkstraf van 75 uren of de opschorting van straf. Een beklaagde die niet opdaagde voor zijn zaak kreeg drie maanden cel met uitstel. (JH)

The post Lichte straffen voor zestal na gevecht op café in Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair

Nog twee weken en duizenden festivalgangers stromen weer toe in Heuvelland voor de vijftigste editie van Festival Dranouter. De organisatie is ondertussen begonnen aan de opbouw en doet een oproep aan bezoekers om samen met personages Dave & Alistair van straattheaterduo Kartje Kilo om een ‘eigen’ feestje te bouwen.
The post Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je

Lees meer »

Nieuwe olifant Max aangekomen in ZOO Antwerpen: “Puber die klaargestoomd wordt om rol als kweekstier te vervullen”

In de Antwerpse zoo is vandaag een nieuwe olifant aangekomen. Het dier heet Max en werd in een vrachtwagen vervoerd vanuit een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Max vervangt olifant Assam, die recent vertrokken is naar de zoo van Augsburg in Duitsland. Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinst voorlopig nog niet bewonderen. "De olifant mag op zijn eigen ritme beslissen

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Mbappé maakt kennis met familie Courtois: ‘s ochtends gesprek met Thibaut, bij voorstelling op de foto met zoontje Nicolás

Kylian Mbappé werd vandaag met alle toeters en bellen voorgesteld bij Real Madrid. Een van de vele toeschouwers was Nicolás Courtois, het zoontje van Thibaut Courtois. Hij mocht zelfs op de foto met de nieuwe Galactico. Thibaut Courtois, die de voorstelling zélf niet bijwoonde, meldde zich gisteren dan weer na een deugddoende vakantie in Ibiza bij de club voor de

Lees meer »

Het is erop of eronder voor Ursula von der Leyen

Ursula Von der Leyen gaat ervan uit dat ze donderdag in het Europees Parlement minstens 361 stemmen krijgt, zodat ze Commissievoorzitter kan blijven. Anders moeten de Europese leiders op zoek naar een nieuwe naam. “Er is alleen een plan-A.”

Lees meer »