Bekaert verhoogt dividend na hoger dan verwachte winst

Staaldraadproducent Bekaert, met hoofdvestiging in Zwevegem, heeft 2023 afgesloten met een aangepaste bedrijfswinst of winst voor belastingen en intresten (ebit) van 388 miljoen euro. Het winstcijfer ligt 5,3 procent lager dan vorig jaar, maar het analistenleger van nieuwsagentschap Bloomberg had maar op 373,3 miljoen euro gerekend. Bekaert verhoogt het dividend met bijna een tiende.

Bekaert zette naar eigen zeggen een “veerkrachtige financiële prestatie” neer in 2023 met hogere winstmarges ondanks lagere volumes en uitdagende marktomstandigheden.

De groep met hoofdkwartier in Zwevegem schreef voor 2023 4,3 miljard euro omzet (-13,5 procent) in de boeken. Een jaar eerder was dat nog 667 miljoen euro meer. De daling is onder meer te verklaren door lagere grondstoffenprijzen. Het cijfer ligt onder de analistenconsensus.

De nettowinst (toekenbaar aan de aandeelhouders) kwam finaal uit op 254,6 miljoen euro. De winst per aandeel van 4,75 euro, na 4,78 euro in 2022, ligt wel onder de prognose.

Maar Bekaert beloont de aandeelhouders meer dan verwacht. Zo gaat het dividend 9 procent hoger naar 1,8 euro per aandeel.

2024 goed gestart

Het bedrijf van de vorig jaar aangestelde CEO Yves Kerstens zegt nog dat de verkoop in 2024 goed van start is gegaan in de meeste bedrijfsafdelingen. Het bedrijf verwacht voor het lopende boekjaar een “bescheiden omzetgroei en minstens stabiele marges”. Na 2024 verwacht Bekaert op de middellange termijn onder meer een omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar.

The post Bekaert verhoogt dividend na hoger dan verwachte winst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Geluwe rouwt om gewezen tamboer-majoor Marc Coulleit (65): “Hij had een gouden hart”

Het overlijden van Marc Coulleit (65) uit Beselare zorgt in het naburige Geluwe voor veel reacties. Marc groeide op in de Gapersgemeente en speelde er destijds bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Marc was hartpatiënt. Jaren geleden had hij in café De Elfpenner in Beselare een hartaanval en kon door de uitbaters worden gered. Na dat voorval organiseerden de uitbaters in

Lees meer »

Eerste voorlopige West-Vlaamse uitslagen voor de Kamer zetten Vlaams Belang op forse winst

De eerste onofficiële en zeer onvolledige federale resultaten in de kieskring West-Vlaanderen wijzen op forse winst voor het uiterst rechtse Vlaams Belang. Onder meer in twee bureaus in Wervik is de grens van 30 procent overschreden, blijkt uit uitslagen van VRT en VTM. Open VLD en Groen hebben het moeilijk in de provincie.
The post Eerste voorlopige West-Vlaamse uitslagen

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Brugge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Brugge.
The post Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dweilen met de kraan open”: ondanks ingrepen nog altijd onveilige verkeerssituatie in Ardooise Lijsterstraat

De Lijsterstraat is niet de meest veilige straat van Ardooie. Daar zijn meerderheid en oppositie in het gemeentebestuur én bewoners het over eens. “Het gemeentebestuur nam al tal van maatregelen om het verkeer daar trager te doen rijden, maar als automobilisten en landbouwers met hun tractoren zich niet aan die snelheidsbeperking houden, is dat dweilen met de kraan open”, zegt

Lees meer »

REPORTAGE. In het nieuwe communistische bastion van Vlaanderen: “Jos D’Haese is onze MrBeast”

“Whoah!! Die criminele burgemeester bijna van de troon gestoten. Epic!” Feest voor PVDA in Antwerpen. De uiterst linkse partij werd er de tweede grootste, met 22,5 procent. Een stuk groter dan Vlaams Belang (16,2 procent) en amper drie procentpunt onder N-VA. Is dit het Jos D’Haese-effect? Wij trokken gisterenavond de stad in op zoek naar PVDA-kiezers. “80 procent van de

Lees meer »

“Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken

Tegenover de kerk in Klerken en bij OC Heuvelhuis vinden we frituur ‘t Bergske. Achter de toonbank staat de altijd vriendelijke Stephanie Hendryckx (37), mama van Lore (15), Charles (13), Leona (10) en Julien (8).
The post “Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »