Duitse politie schiet man met bijl neer in Hamburg, vlakbij EK-fandorp van Nederlanders

Op de Reeperbahn in Hamburg, dicht bij waar duizenden Nederlandse voetbalsupporters zich verzamelen, heeft zondagmiddag een grootschalige politieactie plaatsgevonden. Volgens de Duitse politie bevond zich een man met een scherp voorwerp tussen de feestvierders.

 

Meer krantenkoppen in België

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen

Het Belgisch militair team parachutisten heeft op het WK voor militairen hun wereldtitel verlengd. Ze deden dat in de discipline 4Way Formation Skydiven in het luchtruim boven de Hongaarse stad Szolnok, ten zuidoosten van Boedapest. Het Belgische kwartet haalde het voor de Verenigde Staten en Qatar.
The post Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Het moment waarop Boeing-vliegtuig kort na opstijgen een wiel verliest

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Algemene Vergadering VN eist dat Rusland zich terugtrekt uit kerncentrale Zaporizja – 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Winnaars spaaractie ‘tof da je ier ziet’ bekend

De winnaars van de spaaractie ‘tof da je ier ziet’ zijn bekendgemaakt. Deze actie was er om de handels- en horeca zaken in het centrum van Oostkamp te ondersteunen tijdens de laatste fase van de werken in de Schooldreef. 60 handelszaken hebben meegewerkt aan de actie en in totaal werden 7.177 spaarkaarten ingeleverd waaruit 43
The post Winnaars spaaractie

Lees meer »

32 jaar na ‘Basic Instinct’: Sharon Stone (66) doet iconische pose nog eens na

“Je ziet er fantastisch uit.” Sharon Stone (66) krijgt op Instagram heel wat complimenten over een nieuwe foto. Maar liefst 32 jaar na de film ‘Basic Instinct’ heeft de Amerikaanse actrice haar iconische pose nog eens aangenomen. Iets waar de miljoenen fans van de Hollywoodster alvast blij om zijn. “Sorry voor mijn late reactie, maar mijn telefoon was even oververhit.”

Lees meer »

Verthé Interieurs uit Harelbeke steunt Het Ventiel met wijnactie

Verthé Interieurs is een interieurwinkel in de nabije omgeving van de markt in Harelbeke. Ze organiseren een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. De vzw Het Ventiel zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat mensen met jongdementie beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs uit Harelbeke steunt Het Ventiel met

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi, al twee jaar de vrije mascotte van Kortemark: “En toch verlang ik hem terug te hebben”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag gaat naar jaarlijkse traditie de Guldensporenviering door aan de Groeningekouter, georganiseerd door Stad Kortrijk en het Guldensporencomité.
The post Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon appeared first on KW.be.

Lees meer »