PZ Oostende vat twee verdachten van meerdere inbraken of pogingen daartoe

De politiezone Oostende heeft in de nacht van woensdag of donderdag twee twintigers opgepakt die enkele inbraken of pogingen daartoe hadden gepleegd. Dat meldt het parket West-Vlaanderen

De twee twintigers probeerden meerdere keren in te breken en gingen daarbij telkens driest te werk door deuren in te trappen of ramen in te gooien. Het gaat om een hotel in de Hofstraat en een restaurant en gocartverhuurder op de Albert I-promenade.

Tank- en bankkaart

In een ondergrondse parkeergarage in de Kapucijnenstraat gooiden ze ook met een brandblusser de ruit van een auto in. Uit de auto werden onder meer een tank- en bankkaart en zonnebril ontvreemd, uit het restaurant namen de verdachten geld en een tablet mee. In de twee andere gevallen was er geen nadeel.

Een politiepatrouille van PZ Oostende, die eerder al melding had gekregen van verdachte handelingen, kon beide mannen aantreffen en oppakken.

Onderzoeksrechter

Beide verdachten waren onder invloed en weigerden mee te werken. De twee twintigers worden vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

The post PZ Oostende vat twee verdachten van meerdere inbraken of pogingen daartoe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op de fiets door de Leiestreek met kunstschilder Emile Claus

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de impressionist Emile Claus overleed. De ‘meester van het licht’, die 175 jaar geleden geboren werd in Sint-Eloois-Vijve (nu deelgemeente van Waregem), leefde het leven van drie mensen tegelijk. Dat wordt met de route ‘Op de fiets met Emile’ extra in de verf gezet.
The post Op de fiets door

Lees meer »

Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Rudi Vranckx kwam dinsdag een kijkje nemen op de expo ‘Kunst met een boodschap’ die momenteel te zien is bij Galerij Retsin. Vredesactivist Piet Wittevrongel brengt er met zijn werk oorlogssituaties onder de aandacht, een kolfje naar de hand van de bekende oorlogsjournalist.
The post Rudi Vranckx bezoekt anti-oorlogsexpo van Piet Wittevrongel in Blankenberge: “Hij was onder de indruk”

Lees meer »

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »

Elisabeth Degryse wordt minister-president Franse gemeenschap

Elisabeth Degryse wordt de nieuwe minister-president van de Franse gemeenschap. Ze krijgt er een zware portefeuille bij, want ze krijgt ook onder meer Begroting, Gezondheid, Cultuur en Internationale Relaties als bevoegdheden. Dat heeft voorzitter Maxime Prévot van Les Engagés zondag bekendgemaakt.

Lees meer »

Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem

Tijdens een gezellige feestviering met barbecue in Café Brouwershof maakte dartsclub Hummeltje uit Ichtegem tijd om de kampioenen in de kijker te plaatsen.
The post Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hype’O Dream in Waregem: “Samen met de collega’s op uitstap, wàt een zalig samenhorigheidsgevoel!”

Duizenden mensen bezochten ook op zaterdag Hype’O Dream in Waregem. Sommigen waren er aanwezig in familieverband of met vrienden/vriendinnen. Anderen spraken dan weer af met het werk, zoals het team van de multifunctionele printers iDocta uit Waregem, die present waren samen met hun werkgever Michiel. “Dat is niet mijn muziekgenre, maar het is zo leuk om dat samenhorigheidsgevoel met ons

Lees meer »

Haven Zeebrugge verbreekt record van containerschip met grootste diepgang

In de haven van Zeebrugge is woensdag een containerschip met een diepgang van 16,30 meter aangemeerd. Dat is het gedeelte van het schip dat onder water zit. Het is de eerste keer dat een schip met zo’n grote diepgang de haven aandoet. Dat meldt het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).
The post Haven Zeebrugge verbreekt record van containerschip

Lees meer »