IJzerwinkel Bekaert maakt plaats voor zeven appartementen

De iconische ijzerwinkel Bekaert in de Bruggestraat in Menen wordt gedeeltelijk afgebroken en in de plaats komen er zeven appartementen. De ijzerwinkel Bekaert staat al enkele jaren leeg en werd verkocht aan Immo MGN uit Deinze. Het schepencollege leverde ondertussen een omgevingsvergunning af.

De laatste zaakvoerders waren Roland Bekaert en Christine Vanlaere, samen met Frans Bonte, de schoonbroer van Roland. De winkel in huishoudartikelen en allerlei kleine werktuigen lokte heel veel klanten uit een ruime regio.Huis Marcel Bekaert was een vertrouwd adres van generatie Bekaert op generatie.

Roland Bekaert kwam in 1963 in het bedrijf van zijn vader Marcel. “Mijn grootmoeder baatte in de Kortrijkstraat café Laatste Stuiver uit”, vertelde Roland destijds in De Weekbode. “Daar bevindt zich nu de garage Renault. Mijn vader begon er in 1927 zijn zaak in potten en pannen.”

Marcel Bekaert kocht in 1931 de voormalige Ford-garage in de Bruggestraat 164 en daar stichtte hij zijn ijzerwinkel. Hij verkocht er niet alleen potten en pannen, maar ook gereedschap voor alle mogelijke ambachten. Een groter artikelengamma vroeg echter ook een grotere winkel en een ruimer magazijn. In 1956 en 1958 werden twee aanpalende huizen gekocht en steeg de verkoopruimte van 45 tot 450 vierkante meter. In de jaren ’60 krijgt Marcel hulp van zijn zoon en schoonzoons en als hij in 1969 overlijdt zetten zij het familiebedrijf verder. In 1972 stichtten zij de bvba Marcel Bekaert.

Zonder de klassieke lijn van de ijzerwinkel te verlaten koos Roland duidelijk voor een specialisatie op het vlak van elektronisch gereedschap, pneumatica, compressoren, houtbewerkingsmachines of lasposten, enz. Naast gereedschap voor vaklui en hobbyisten was er ook allerlei huishoudgerief te koop.

Huis Marc Bekaert was jarenlang alvast een speciaalzaak. Marcel publiceerde ooit eens in een advertentie dat ‘als je iets niet bij Bekaert vond, je het ook nergens anders zou vinden.’

Roland Bekaert overleed in april 2018. (EDB)

The post IJzerwinkel Bekaert maakt plaats voor zeven appartementen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sihame El Kaouakibi verschijnt op 20 juni voor raadkamer

Voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi verschijnt op donderdag 20 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Dat werd vrijdag vernomen bij het parket en bij haar advocaat Joris Vercraeye. Het parket wil haar vervolgen voor subsidiefraude met haar vzw Let’s Go Urban. Ook voor de vzw en haar partner wordt de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd.

Lees meer »

Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie

Op initiatief van enkele voetbalminnende horeca-uitbaters wordt er ter gelegenheid van het Europees kampioenschap voetbal een EK-dorp ingericht. Daar kun je op groot scherm de wedstrijden van onze Rode Duivels volgen.
The post Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen”

Dinsdagvoormiddag werden de gebouwen van DEPRO Profiles in Komen-Waasten even ontruimd, nadat er rook was ontstaan in het bedrijf. Na een controle door de brandweer, kon iedereen opnieuw aan de slag. Er vielen geen gewonden en de hinder bleef uiterst beperkt.
The post Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen” appeared first

Lees meer »

Deense premier vier dagen na aanval nog niet op haar best

De Deense eerste minister Mette Frederiksen voelt zich dinsdag, vier dagen nadat ze op straat in Kopenhagen door een man werd aangevallen, nog niet opperbest. Dat zegt ze in een interview met de Deense openbare omroep DR. Vrijdag kreeg ze een vuistslag toen ze in het centrum van de Deense hoofdstad aan het wandelen was.

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

9 arrestaties bij 16 huiszoekingen in Limburg en Antwerpen in onderzoek naar boekhoudkantoor dat criminele organisaties helpt

De federale gerechtelijke politiediensten van Limburg en Antwerpen hebben in totaal 16 huiszoekingen uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermoedelijk criminele organisatie die andere criminele netwerken bijstaat met financieel advies. 9 mensen werden gearresteerd. Er werden ook een vuurwapen, documenten, gegevensdragers en 140.000 euro aan cash in beslag genomen.

Lees meer »

Meisje (7) gewond nadat ze op zebrapad in Esen tegen passerende vrachtwagen fietst: “Ze heeft heel veel geluk gehad”

Een zevenjarig meisje raakte donderdagochtend gewond bij een verkeersongeval vlak bij de schoolpoort in Esen (Diksmuide). Het kind reed al fietsend een zebrapad over en botste daarbij op de achterzijde van een vrachtwagen die net gepasseerd was. Ze liep een flinke hoofdwonde op. “Ze was volledig in paniek, maar heeft erg veel geluk gehad”, zegt een getuige.
The post

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

Sommigen werden op hun negentiende al miljardair: dit is de nieuwe generatie superrijken

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37 West-Vlaamse verkozenen?

De kogel is door de kerk: we weten welke West-Vlaamse verkiezingskandidaten de komende vijf jaar zullen zetelen in het Vlaams en federaal parlement. We herkennen enkele vaste waarden, maar er zitten ook 14 nieuwe gezichten tussen die zich voor het eerst als volksvertegenwoordiger mogen bewijzen. Een overzicht.
The post Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37

Lees meer »

Zo schatten de Belgen de EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »