Benjamin Dalle hoopt dat nieuwe Brusselse regering meer aandacht geeft aan tweetaligheid: “Laatste 5 jaar niet gebeurd”

Benjamin Dalle (CD&V) vindt dat de ontslagnemende Brusselse regering te weinig aandacht heeft besteed aan de tweetaligheid in de hoofdstad. Dat zegt de Vlaamse minister voor Brussel in De Ochtend op Radio 1, na de getuigenis van Anne*. Zij kon na een verkrachting niet geholpen worden in het Nederlands in het Brusselse Zorgcentrum na Seksueel Geweld. 

Meer krantenkoppen in België

Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare

Voor het derde jaar op rij organiseert stad Roeselare de Horecabrigade. Drie dagen lang komen 30 enthousiaste deelnemers samen in de viplounge van het voetbalstadion op de site Schiervelde om er alles bij te leren over het werken in de horeca.
The post Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn maag keerde om van die beelden”: alles wat we weten over Sven Pichal, die vandaag dan toch niet te horen kreeg wanneer hij voor de rechter komt

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Kopecky – die ook de tijdrit rijdt – kent haar ploegmates voor de wegrit – Imke Vervaet naast 4×400, ook geselecteerd voor 200m

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

“Ik vertrek hier pas wanneer alle onweders het land uit zijn”: zo gaat onze weerman David Dehenauw te werk tijdens code oranje

Half België vertoeft in vakantiesferen, maar één man heeft vandaag een van de drukkere dagen van het jaar: David Dehenauw (53). Niet alleen onze weerman, maar als diensthoofd weervoorspellingen van het KMI ook diegene die beslist wanneer België in code oranje of rood gaat. “Als ik vandaag storm voorspel, is het drukker dan vroeger. Maar dat heb ik zelf gezocht.”

Lees meer »

Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag gaat naar jaarlijkse traditie de Guldensporenviering door aan de Groeningekouter, georganiseerd door Stad Kortrijk en het Guldensporencomité.
The post Guldensporenviering ontvangt minister-president Jan Jambon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »