Sherpa gids verbreekt (eigen) wereldrecord en beklimt Mount Everest voor 30e keer

Kami Rita, een sherpa (lokale Tibetaanse inwoner, red.) en jarenlange gids voor beklimmers, beklom de Mount Everest voor de 30e keer. Hij verbrak daarmee zijn eigen record voor het beklimmen van ‘s werelds grootste berg. 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Avelgem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Avelgem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Avelgem.
The post Verkiezingsresultaten in Avelgem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Meer zon deze namiddag, maar opnieuw natte week voor de boeg

Deze namiddag verwachten we in vele streken soms buien of aanvankelijk perioden van regen, waarbij een zeer lokale donderslag niet is uitgesloten. Dat meldt het KMI. Over het westen en het noordwesten blijft het droger met soms opklaringen die stilaan breder worden. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 à 19 graden over het westen.

Lees meer »

Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht

Technici leggen de laatste hand aan de restauratie en het terug in elkaar zetten van het waardevol en historisch belangrijk koordoksaalorgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Als alles naar wens verloopt, wordt het in september opnieuw ingespeeld.
The post Slotakkoord restauratie orgel Onze-Lieve-Vrouwekerk in zicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ziet de toekomst van ‘gouden duo’ Rousseau en Depraetere eruit bij Vooruit? “Nieuwe voorzitter sluit ik niet uit”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere worden nu al ‘het gouden duo van Vooruit’ genoemd. Ondanks alle problemen van het voorbije jaar behaalde de partij toch een heel mooie score bij de verkiezingen. Hoe is de rolverdeling binnen het tweetal? En zullen ze als duo standhouden? “Misschien worden ze wel allebéi minister”, blikt politicoloog Dave Sinardet (VUB) vooruit.

Lees meer »

Olijfbomen van verzet

Ze zijn eigenwijs. Kreupel of jeugdig capricieus. Hun zilvergroene kroon oogt statig. En ze zijn met zo’n tien miljoen, de olijfbomen op de Westelijke Jordaanoever. Ze voorzien in het levensonderhoud van meer dan 100.000 Palestijnse families en in het najaar, wanneer er geoogst wordt, verzamelen vrienden en familie eromheen. Dan worden er tradities in ere gehouden, eeuwenoud maar altijd actueel,

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming, ook al spelen ze zo met vuur

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse: door zich zo

Lees meer »

Wingene telt 15.113 inwoners

Het gemeentebestuur ontving op zondag 19 mei zo’n 60-tal nieuwe inwoners tijdens een gezellige receptie in het gemeentehuis. Na een welkomstwoord van burgemeester Huys maakten schepen Warnez en Mesure de inwoners wegwijs in het dorp en de gemeentelijke dienstverlening.
The post Wingene telt 15.113 inwoners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

Lees meer »