Olijfbomen van verzet

Ze zijn eigenwijs. Kreupel of jeugdig capricieus. Hun zilvergroene kroon oogt statig. En ze zijn met zo’n tien miljoen, de olijfbomen op de Westelijke Jordaanoever. Ze voorzien in het levensonderhoud van meer dan 100.000 Palestijnse families en in het najaar, wanneer er geoogst wordt, verzamelen vrienden en familie eromheen. Dan worden er tradities in ere gehouden, eeuwenoud maar altijd actueel, net als de bomen zelf.

 

Meer krantenkoppen in België

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Niet zomaar een donderdag

Volgende week donderdag. De Tour de France zit er al enkele dagen op en Tadej Pogacar is uitgerust van het feestje na zijn eindzege. Het Europees kampioenschap voetbal lijkt een eeuwigheid geleden en de Engelsen zijn al weer min of meer bekomen van hun finaletrauma. De Olympische Spelen beginnen pas een dag later. Toch wordt
The post Niet zomaar

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »