De grote verkiezingsquiz: test uw kennis van de verkiezingsavond met deze 10 vragen

Twee dagen na de verkiezingen hebben zowel de Belgische politici als de kiezers de resultaten verteerd. Maar weet u nog wat er op verkiezingsavond allemaal is gebeurd? Test het hier met onze grote verkiezingsquiz. 

Meer krantenkoppen in België

Leve de jeugd, zegt Marc Degryse: “Ze lossen Mbappé en Haaland af, terwijl die Cristiano en Messi nog aan het aflossen zijn. Ongelooflijk”

Het EK in Duitsland is voorlopig het toernooi van het jeugdig toptalent. Jude Bellingham, Jamal Musiala, Lamine Yamal, Florian Wirtz, Arda Güler – de wereld ligt aan hun voeten. Ook onze huisanalist Marc Degryse geniet. “En aan de andere kant kijk ik naar Ronaldo en denk ik, vol respect: ‘Ja, jongen, dat heb ik al zo vaak gezien van jou.’

Lees meer »

Opnieuw vluchten tussen België en Shanghai

Er zijn opnieuw rechtstreekse vluchten tussen België en de Chinese metropool Shanghai. Op Brussels Airport werd dinsdag de eerste vlucht van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines uit Shanghai verwelkomd, na een onderbreking van meer dan vier jaar.

Lees meer »

Waarom de huidige Rode Duivels verder staan dan tien jaar terug

‘The wait is over.’ Eindelijk. De EK-hype en die opener van de Rode Duivels hebben lang genoeg op zich laten wachten. Zes zomers na hét brons in Rusland rust de hoop van de natie nog op slechts twee Duivels hun schouders. Ooit hadden we de ‘Big Five’, nu dienen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku de komende weken de weg

Lees meer »

Luchtvervuiling wereldwijd oorzaak van 8,1 miljoen sterfgevallen in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven er wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd. Dat blijkt uit de vijfde editie van het rapport State of Global Air (SoGA), meldt Unicef vandaag.

Lees meer »

Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’

Brugge deed in 2023 zo’n 70 miljoen euro investeringen, kende een slechter dan geraamd budgettair resultaat door het niet opnemen van langetermijnleningen en laat de lange termijnschuld gevoelig zakken. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023 die door schepen voor financiën Mercedes Van Volcem (Open VLD) werd voorgesteld.
The post Brugse jaarrekening 2023 voorgesteld: “Langetermijnschuld daalt gevoelig’ appeared first on

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »