Wereldwijde doorbraak voor slimme waterkering van Vlaamse broers: “Zelfs sjeiks in Dubai hebben interesse”

Het heeft even geduurd maar Aggéres, het geesteskind van de broers Anthony en Olivier Fémont, kan de aanvragen niet meer bijhouden. Hun zelfsluitende waterkering is al een hit in de Lage Landen bij de Noordzee. De interesse voor hun tegelijk ingenieuze als eenvoudige oplossing tegen overstromingen neemt wereldwijd toe, tot in het Midden-Oosten.

 

Meer krantenkoppen in België

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Opnieuw levering hulpgoederen aangeleverd via tijdelijke aanlegsteiger Gaza

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

Mooi verhaal met doorstart in derde nationale in de maak voor KV Oostende: “Deze deal is echter zeker nog niet rond”

De voorbije week zijn er meerdere gesprekken geweest tussen het bestuur van KSV Diksmuide, een delegatie van het voormalige KV Oostende en de Oostendse jeugdwerking, en de Stad Oostende.
The post Mooi verhaal met doorstart in derde nationale in de maak voor KV Oostende: “Deze deal is echter zeker nog niet rond” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Hij was mijn step aan het stelen en had zelfs mijn slot al doorgeknipt”: Jonatan Medart betrapt dief op heterdaad

“Die man was letterlijk mijn step aan het stelen.” Influencer Jonatan Medart schrok zich donderdagavond een ongeluk: hij betrapte een dief op heterdaad. De man in kwestie probeerde zijn elektrische step te stelen en had bovendien het slot al doorgeknipt. Net op tijd arriveerde Jonatan op de Gentse Vrijdagmarkt en legde hij de dief vast op beeld.

Lees meer »

Met 16 of 18 eersteklassers? Halvering van de punten of niet? Of zelfs géén play-offs? Dit zijn de vier mogelijke nieuwe competitieformats

Komende donderdag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar die vergadering legt de Pro League alvast enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het

Lees meer »

Hasselt kampt met rattenprobleem: “Strooi zelf geen vergif, dat is gevaarlijk”

De stad Hasselt zit met een rattenplaag. Dat meldt TVL en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Vooral op en rond het Sint-Katarinaplein, in het centrum, worden er regelmatig ratten gespot. De afgelopen maand hebben de ongediertebestrijders 7 dikke ratten gevangen. "We zijn ermee bezig, dus inwoners moeten niet zelf rattenvergif gaan strooien", zegt schepen Laurence Libert (Open VLD).

Lees meer »

Dominostenen vielen perfect voor Vooruit na bewogen campagne: “Partijtop is versterkt en nieuwe kandidaat-minister is opgestaan”

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt

Lees meer »

Brandweer zoekt nog steeds naar slachtoffers van zware explosie: “Stiltemoment heeft niets opgeleverd”

In Hoboken, waar vanochtend een zware explosie heeft plaatsgevonden en al zeker aan één 44-jarige man het leven heeft gekost, is de civiele bescherming ter plaatse om met een geluidssensor te achterhalen of nog iemand onder het puin zit. De actie bleek helaas weinig succesvol. “Ons stiltemoment heeft niets opgeleverd”, zegt Ninke Neirynck van de Brandweerzone Antwerpen bij ATV. “Zowel

Lees meer »

“Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem

Met De Gesnorde Vrienden is er in Ledegem sinds kort een opmerkelijke nieuwe vereniging. De leden hebben er opvallende, mooi verzorgde snorren. “Maar ook onze vrouwen wonen de activiteiten bij. Een snorrenclub brengt mensen samen.”
The post “Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »