Oud-manager van Bekaert en Bedrijvencentrum Kortrijk Fernand D’Hoore (89) overleden

Op 29 december is Fernand D’Hoore thuis in Kortrijk op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was voormalig directeur bij staaldraadfabrikant Bekaert in Zwevegem en directeur van het Bedrijvencentrum regio -Kortrijk in Wevelgem.

Fernand D’Hoore is op 27 november 1934 in Brugge geboren. Hij was burgerlijk ingenieur en heeft gedurende 35 jaar bij staaldraadfabrikant Bekaert verscheidene managementfuncties bekleed. Hij werd er directeur en stond onder meer aan de wieg van het adviesbureau Bekaert-Stanwick.

Na zijn pensionering in 1994 werd hij directeur van het Bedrijvencentrum Kortrijk. Hij volgde er Jules Van Meenen op die in 1983 het centrum, waar startende ondernemingen allerlei accommodatie en faciliteiten ter beschikking krijgen, opstartte. Fernand D’Hoore heeft de organisatie acht jaar geleid. Hij werd opgevolgd door Heulenaar Paul Huysentruyt, ook een Bekaert-collega; hij overleed in 2017. Zijn opvolger Jan Valcke, eveneens een Heulenaar, is op 2 oktober dit jaar op 68-jarige leeftijd gestorven. Huidig directeur is Carl Sabbe. Het Bedrijvencentrum Kortrijk, gevestigd in Wevelgem, was een pilootproject voor de vele bedrijvencentra die op vele plaatsen in Vlaanderen zouden komen.

Fernand D’Hoore was gewezen voorzitter van Groep H. Familie in Kortrijk, actief lid in WAAK en ook lid van verscheidene raden van bestuur. Hij was ook past president van Probus Rodenburg. Hij was getrouwd met Greta Soetaert. Hij had vier kinderen en twaalf kleinkinderen.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 6 januari 2024 om 11 uur in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.

(NOM)

The post Oud-manager van Bekaert en Bedrijvencentrum Kortrijk Fernand D’Hoore (89) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na dramatische score wordt Van Quickenborne geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen: “Ik zal de kamp niet aangaan met Ruth Vandenberghe”

Met voorsprong was Van Quickenborne de populairste Kortrijkzaan bij de verkiezingen in 2019. In 2024 is die populariteit ferm gedaald voor de huidige burgemeester. Een teken aan de wand voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en dus kiest hij de vlucht vooruit. Ruth Vandenberghe wordt lijsttrekker, Van Quickenborne duwer. “Mijn ambitie? Ruth helpen burgemeester te worden”

Lees meer »

Cultuurcentrum Gildhof en Meulebeekse cultuurdienst stemmen aanbod nieuw seizoen op elkaar af: “De som zal groter zijn dan de delen”

Niet alleen politiek en administratief worden straks de krachten gebundeld met fusiepartner Meulebeke, ook op cultureel vlak bundelen Tielt en Meulebeke de krachten. Niet toevallig staan zowel de Meulebeekse beer als de Tieltse Hallentoren als azen op de cover van de nieuwe seizoensbrochures. Het belooft een sterk seizoen te worden, want na een weekje zijn er al 3.000 tickets de

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Belgian Tornados snellen naar Europese titel op 4×400 meter – Zilver voor Vermeulen op 1.500 meter

En dat is vier! België heeft op de slotavond van het EK atletiek in Rome nog een vierde gouden medaille gepakt. De Belgian Tornados snelden naar de Europese titel op de 4×400 meter, bij de vrouwen pakten de Belgian Cheetahs op hetzelfde nummer brons. Komt daar later op de avond nog een knalprestatie bij? Volg het allemaal in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Hunter Biden schuldig in wapenzaak

17:57 Hunter Biden, de zoon van Amerikaans president Joe Biden, is dinsdag door een jury in Delaware schuldig bevonden voor het afleggen van valse verklaringen bij de aanvraag van een wapenvergunning.

Lees meer »

Organisator van Offerfeest geeft tekst en uitleg bij gerucht dat er een moskee komt in Menen: “We zijn met veel, heel veel zelfs!”

Komt er een moskee in Menen? In de straten van de grensstad gonst het van de geruchten en daarbij wordt vooral in de richting van de voormalige serres Fournier gekeken. De plaats, gelegen langs de Oostkaai ondergaat een complete metamorfose, al klinkt het sussend bij de initiatiefnemers. “Dit is geen moskee, maar een tijdelijke gebedsplaats voor het Offerfeest!”
The

Lees meer »

Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren

De gemeente Oostkamp organiseerde in samenwerking met de bosgroep West-Vlaanderen een begeleide wandeling door het Nieuwenhovebos, de perfecte activiteit voor ‘Dag van de Buren’.
The post Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Immuuntherapie vóór in plaats van ná operatie verhoogt kans op overleving bij huidkankerpatiënten sterk

Patiënten met uitgezaaide huidkanker hebben een grotere overlevingskans als ze immuuntherapie krijgen vóór een operatie, zo blijkt uit onderzoek van Nederlandse wetenschappers. Momenteel is er standaard eerst een operatie voor immuuntherapie wordt opgestart. "Na 1 jaar met de nieuwe behandeling was bijna 84 procent van de patiënten tumorvrij. Bij de standaardbehandeling was dat 57 procent", zegt Christian Blank, internist in

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming. “Eén eis zouden ze al binnenhalen: weg met Jan Jambon als minister-president”

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse. Maar door zich

Lees meer »