“De vooravond van een massale NAVO-luchtaanval”: waarom Russen terecht panikeren over hun luchtafweer

De Russische milbloggers geraken over één ding maar niet uitgepraat: de sloping van hun luchtafweer. “Het is de voorbode van een armada aan F-16’s”, zeggen zij. Dat lijkt overdreven, maar de Russische paniek is zeker niet onterecht.

 

Meer krantenkoppen in België

Conservator De Blankaart Guido Vandenbroucke stelt boek ‘Mijn wortels’ voor: “Mijn kleinkinderen schrikken ervan hoe sober ik opgroeide”

De twee kleinkinderen van Guido Vandenbroucke (67) uit Diksmuide hangen aan zijn lippen wanneer hij vertelt over het kleine huisje in Proven waar hij met zijn zeven broers en zus, papa en mama opgroeide. Omdat zijn verhalen heel herkenbaar zijn, besloot hij ze neer te pennen in het boek ‘Mijn Wortels. Levensverhalen van een buitenkind’.
The post Conservator De

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Jack Black schrapt wereldtournee van Tenacious D na omstreden uitspraak van bandlid over moordaanslag op Trump

Het rockduo Tenacious D – bestaande uit Jack Black (54) en Kyle Gass (64) – heeft hun wereldtournee geannuleerd. Jack Black nam deze beslissing nadat Kyle een controversiële opmerking maakte over de moordaanslag op Donald Trump (78) tijdens een optreden in Sydney. De Australische senaat eiste eerder ook al dat het duo daardoor het land werd uitgezet.

Lees meer »

Crisisoverleg, familiemoment en 3 telefoontjes: dit ging vooraf aan de aankondiging van Joe Biden om uit presidentsrace te stappen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve besluit om de race te verlaten, genomen in slechts 48 uur tijd. Dat zeggen zijn campagnemedewerkers. Wekenlang vocht Biden voor zijn politieke overleven, maar uiteindelijk werd de druk van zijn Democratische achterban, donoren en de Republikeinse Partij te groot. Waarom heeft Biden die beslissing zo plots genomen? Wat is er het afgelopen

Lees meer »

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »