Familie verongelukte Shauni (30) moet nog eens 7 maanden wachten op rechtszaak: “Haar zoontje Kevin verdient antwoorden”

De rechtszaak rond het dodelijk ongeval van Shauni Stevens (30) in Assenede is woensdag in de Gentse politierechtbank met zeven maanden uitgesteld. Tot ongeloof van de familie. “We willen gewoon antwoorden krijgen voor haar zoontje Kevin (7).”

 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Na ‘njet’ van Conner Rousseau tegen Jan Jambon: wie kiest Bart De Wever (N-VA) uit als nieuwe Vlaamse minister-president?

Dinsdagavond stak de partijtop van N-VA de koppen bijeen om haar Vlaams onderhandelingsteam te proberen samenstellen. Daarmee moet duidelijk worden wie in polepositie ligt om de nieuwe Vlaamse regeringsleider te worden. Vooruit maakte echter kenbaar dat ze niet Jan Jambon – een notoir liberaal – aan het stuur willen. Dat doet andere N-VA’ers dromen: zij warmen zich stilaan op in

Lees meer »

“Dweilen met de kraan open”: ondanks ingrepen nog altijd onveilige verkeerssituatie in Ardooise Lijsterstraat

De Lijsterstraat is niet de meest veilige straat van Ardooie. Daar zijn meerderheid en oppositie in het gemeentebestuur én bewoners het over eens. “Het gemeentebestuur nam al tal van maatregelen om het verkeer daar trager te doen rijden, maar als automobilisten en landbouwers met hun tractoren zich niet aan die snelheidsbeperking houden, is dat dweilen met de kraan open”, zegt

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »

Brand loods brucargo geblust: gebouw is volledig vernield

De brandweer is nog de hele nacht in de weer geweest om de brand in een loods op de goederenluchthaven Brucargo in Machelen te blussen. De loods is volledig vernield, maar de aanpalende gebouwen bleven gevrijwaard. Intussen is de brand volledig geblust. Een klein team blijft nog even stand-by om eventuele opflakkeringen te voorkomen.

Lees meer »

LG Vladslo plaatst groot scherm voor Rode Duivels

Op zaterdag 22 juni kan je in Vladslo terecht om de match van de Rode Duivels op groot scherm te kijken. In OC De Zwaan op het Vladsloplein ontvangt de Landelijke Gilde van Vladslo de supporters met open armen. De deuren gaan al open om 18 uur, drie uur voor de aftrap dus. De inkom is gratis.
The post

Lees meer »

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »

Exitpoll: “PTB-PVDA grootste in Wallonië”

Als twee honden – in dit geval PS en MR – vechten om een been, loopt een derde ermee heen. Dat lijkt op dit moment te gebeuren in Wallonië. Volgens een exitpoll van RTL Info en de ULB bij 6.000 kiezers zou de PTB-PVDA fors succes boeken.

Lees meer »