Koppel start met verkoop cannabis na wegvallen inkomsten door corona: “Ik wist zelfs niet hoe het eruitzag”

Om inkomstenverlies door de lockdown tijdens de coronacrisis te compenseren, startte een koppel uit Wevelgem met de verkoop van cannabis. Er hangt hen nu voor de correctionele rechtbank een celstraf van achttien maanden en een verbeurdverklaring van maar liefst 156.000 euro boven het hoofd. “Ik dacht dat het gemakkelijk zou gaan om wat geld bij te verdienen”, klonk het.

Op 15 december 2022 kon H.D. geklist worden toen ze op pad was om cannabis te verkopen. Een huiszoeking leverde nauwelijks iets op. “Toen ik hoorde dat Heidi was opgepakt, gooide ik de rest van onze cannabis weg”, gaf vriendin A.D. (39) later toe. Uitlezing van hun gsm’s maakte wél duidelijk dat ze al 2,5 jaar cannabis verkochten. “Een halve tot een hele kilo per twee weken”, aldus de openbare aanklager. “Puur uit winstbejag want ze gebruikten zelf geen drugs.”

Geen flauw benul

Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van achttien maanden, een boete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 156.000 euro. “Zelf schatten ze hun winst op zo’n 10.000 euro”, probeerde advocaat Matthias Devriendt dat bedrag te nuanceren. “A.D. was als flexijob in de horeca actief, maar door de coronacrisis viel dat inkomen weg. Via een kennis werden ze in de wereld van de drugsverkoop geïntroduceerd. A.D. regelde de sms’jes, H.D. het vervoer. “Ik dacht dat het gemakkelijk zou gaan, maar had er eigenlijk geen flauw benul van”, vertelde A.D. “Ik wist in het begin zelfs niet hoe cannabis eruitzag. Het zal nooit meer gebeuren.”

Beiden vroegen de rechter een werkstraf. Vonnis op 4 juni. (LSi)

The post Koppel start met verkoop cannabis na wegvallen inkomsten door corona: “Ik wist zelfs niet hoe het eruitzag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De regels voor sociale media voor kinderen worden strenger. Vooral Facebook wordt geviseerd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Immo Verlinden

01:00 Er heeft zich weer een sterk geval van immanente gerechtigheid voorgedaan: Peter Verlinden moet zijn huis verkopen. Verlinden heeft al uit alle ruiven gehapt: heeft gewerkt voor de nationalisten van d…

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

WEERBERICHT. Grijs begin van de dag, later meer opklaringen

Het is zaterdagochtend grijs, met eerst nog wat lichte regen aan de Franse grens. Wegens de dikke mist geldt er tijdens de ochtend code geel in het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog met in de loop van de namiddag enkele opklaringen. In de oostelijke helft van het land kunnen wel weer intense (onweers)buien plaatsvinden. De maxima

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »