Amerikaanse overheid betaalt miljoenen schadevergoeding aan misbruikte turnsters

De Amerikaanse overheid gaat bijna 139 miljoen dollar betalen aan meer dan honderd voormalige turnsters die seksueel misbruikt zijn geweest door een voormalige dokter van het nationale team. Dat meldt het ministerie van Justitie.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

Memorial Kurt Renty komt er weer aan

Op zaterdag 11 mei organiseert Zaalvoetbalclub Berca Middelkerke voor de 13de keer het zaalvoetbaltornooi in openlucht ‘Coppa Kurt Renty’. Het evenement vindt plaats op de voetbalsite in Leffinge, langs de Vaartdijk-Zuid, ter nagedachtenis van Kurt Renty.
The post Memorial Kurt Renty komt er weer aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde de pers uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. Ze kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.
The post Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Lees meer »

Derde leerjaar Sint-Jozef Leffinge bezoekt het gemeentehuis

Onlangs trokken de leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool Sint-Jozef uit Leffinge naar het gemeentehuis. De klas van juf Nele Proot kreeg door schepen Natacha Lejaegere een rondleiding in het gemeentehuis en het MAC. De schepen nam de kinderen mee achter de schermen van verschillende gemeentediensten. Daarnaast trokken de leerlingen naar de
The post Derde leerjaar

Lees meer »

Walter Grootaers geeft eerste grote interview na strijd tegen leverkanker: “Dat ik veel drink? In mijn hele leven amper 20 pinten”

De tumor is weg, zijn stem op de terugweg, de glimlach terug van nooit weggeweest. Walter Grootaers (69) vond het voorbije jaar heil in immunotherapie, troost in zijn platenkast, genot in een nieuw album en steun in een duister familiegeheim. “Na mijn diagnose vertelden twee van mijn broers me dat zij ook kanker hadden overwonnen. Dat was hun manier om

Lees meer »

“Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend

De Kindervriend in Rollegem slaakte vorig jaar een noodkreet. Hun therapeutisch zwembad was kapot, herstel kostte handenvol geld. Een jaar later is er na tal van acties opnieuw mogelijkheid tot zwemmen. “We zijn dankbaar en trots”, klinkt het.
The post “Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend appeared first on KW.be.

Lees meer »