Ex-gitarist Praga Khan veroordeeld tot 4 jaar cel voor verkrachting en onmenselijke behandeling

De ex-gitarist van Praga Khan is door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 2 met uitstel. Hij maakte zich schuldig aan verkrachting, onmenselijke behandeling en opzettelijke slagen. 

Meer krantenkoppen in België

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Geluwe rouwt om gewezen tamboer-majoor Marc Coulleit (65): “Hij had een gouden hart”

Het overlijden van Marc Coulleit (65) uit Beselare zorgt in het naburige Geluwe voor veel reacties. Marc groeide op in de Gapersgemeente en speelde er destijds bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Marc was hartpatiënt. Jaren geleden had hij in café De Elfpenner in Beselare een hartaanval en kon door de uitbaters worden gered. Na dat voorval organiseerden de uitbaters in

Lees meer »

Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend

Zondagochtend is de gloednieuwe ingang geopend die bezoekers toegang verschaft tot het Kuurnse Vlaspark. Deze ingang werd gerealiseerd door de gemeente Kuurne in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. Twee grote cortenstalen toegangsborden nodigen vanaf heden iedereen uit om deze groene parel nabij het gemeentecentrum te ontdekken.
The post Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ostend Beach Festival nodigt buren uit voor rondleiding en buurtfeest

In aanloop naar het Ostend Beach Festival 2024 nodigen de organisatoren op donderdag 11 juli vanaf 14 uur alle omwonenden uit voor een exclusieve kennismaking met het festivalterrein onder het genot van een drankje. Bovendien krijgen de buurtbewoners gratis toegang tot het festival Summerlove, dat dezelfde dag om 16 uur van start gaat. Buurtbewoners worden persoonlijk per brief uitgenodigd.

Lees meer »

Turbulent ‘Thuis’-seizoen eindigt met dubbelaflevering: “Afspiegeling van realiteit, maar het blijft fictie”

Vanavond valt met een dubbelaflevering het doek over seizoen 29 van ‘Thuis’. Via sociale media is er de voorbije maanden kritiek geweest op de verhaallijnen rond drugs en de seksscènes. En met een moordproces, een geveinsde kankerdiagnose, een driehoeksverhouding, en de ontvoering van 2 kinderen was het op zijn zachtst gezegd een pittig seizoen. "Een dagelijkse reeks als ‘Thuis’ moet

Lees meer »

Britse inflatie zakt naar doelstelling

10:37 Hoewel de inflatie in het VK tot 2 procent is gedaald, de doelstelling van de Bank of England (BoE), blijven beleggers ongerust over de hoge diensteninflatie. ‘Het is uitgesloten dat de Britse central…

Lees meer »

Zelfs skeletanalyses zijn in aantocht: chip in bal is nog maar begin van technologische golf die voetbal zal overspoelen

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

WEERBERICHT. Meer zon deze namiddag, maar opnieuw natte week voor de boeg

Deze namiddag verwachten we in vele streken soms buien of aanvankelijk perioden van regen, waarbij een zeer lokale donderslag niet is uitgesloten. Dat meldt het KMI. Over het westen en het noordwesten blijft het droger met soms opklaringen die stilaan breder worden. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 à 19 graden over het westen.

Lees meer »

Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar!

Deze week is de verkoop in zowat alle grote cultuurhuizen van onze provincie gestart, met een pak boeiende en niet te missen West-Vlaamse voorstellingen die we dit najaar in de zalen mogen verwachten. Wij stellen er zeven voor die de moeite waard zijn.
The post Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse vrouw 43 jaar onschuldig in de cel

In de Amerikaanse staat Missouri heeft een rechter de veroordeling ongedaan gemaakt van een vrouw die al 43 jaar lang in de gevangenis zit. De intussen 63-jarige Sandra Hemme blijkt toch niet schuldig aan moord. Al die tijd is bewijsmateriaal achtergehouden dat in de richting van een lokale politieagent wijst als moordenaar.

Lees meer »