Sommige gemeenten krijgen tot 40 procent minder budget voor buitenschoolse opvang: “Wij zijn het slachtoffer van ons succes”

Er is een nieuwe kinderopvangcrisis in de maak. Deze keer gaat het over de buitenschoolse opvang. Veel gemeenten zullen daarop moeten inleveren. Het middenveld dringt aan op uitstel.

 

Meer krantenkoppen in België

Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfeiten: “Maar iedereen applaudisseerde”

Het ‘minirokjesincident’ dat eind april viraal ging, krijgt nog een staartje. De 48-jarige klant die het rokje van een tiener omlaag trok in een restaurant, werd opgepakt. Van haar arrestatie zijn nu bodycambeelden en telefoongesprekken opgedoken waarop te horen is hoe ze blijft proberen haar gelijk te halen bij de agenten. Ze wordt aangeklaagd voor zedenfeiten.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »

Rechter stuurt man (37) onmiddellijk 4 jaar naar cel omdat hij wijkagente invalide slaat: “Kans op recidive is hoog”

Een 37-jarige Riemstenaar moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij in 2021 een wijkagente invalide sloeg. De rechter stuurt hem onmiddellijk naar de cel omdat de man al meermaals hardhandig uithaalde naar vrouwen. “Ik hoop dat hij tijdens zijn detentie nadenkt over zijn daden”, klonk het bij de raadsman van het slachtoffer. De agente krijgt een schadevergoeding van 63.658

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »