Zestien vrouwen beschuldigen beroemde illusionist David Copperfield (67) van seksueel wangedrag

Zestien vrouwen beschuldigen de Amerikaanse illusionist David Copperfield (67) van seksueel wangedrag. Dat blijkt uit groot onderzoek van The guardian. Meer dan de helft van hen beweert nog minderjarig te zijn geweest toen het gebeurde. Copperfield ontkent alles.

 

Meer krantenkoppen in België

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Is er een negende planeet in ons zonnestelsel? “Het model zonder Planeet Negen komt niet eens in de buurt”

Wetenschappers claimen in een studie dat ze nieuw bewijs hebben gevonden voor een negende planeet in ons zonnestelsel. Wat hebben zij ontdekt? En hoe komt het dat we de planeet tot nu toe nog niet gevonden hebben? Astronome Leen Decin (KU Leuven) legt uit: “Sommige objecten in het zonnestelsel hebben bepaalde bewegingspatronen die we niet kunnen verklaren zonder een negende

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

“Elke euro wordt goed besteed”: Fietsen met Sep Vanmarcke en Bert De Backer tegen kinderarmoede

Op zaterdag 25 mei kan je samen met voormalig profwielrenners Sep Vanmarcke en Bert De Backer genieten van een social ride, georganiseerd door vzw Ride To Unite. Via drie verschillende fietstochten met afstanden van 51, 71 of 98 kilometer, zamelen ze opnieuw geld in voor Stichting Pelicano dat strijdt tegen kinderarmoede in ons land.
The post “Elke euro wordt

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »