Zestien vrouwen beschuldigen beroemde illusionist David Copperfield (67) van seksueel wangedrag

Zestien vrouwen beschuldigen de Amerikaanse illusionist David Copperfield (67) van seksueel wangedrag. Dat blijkt uit groot onderzoek van The guardian. Meer dan de helft van hen beweert nog minderjarig te zijn geweest toen het gebeurde. Copperfield ontkent alles.

 

Meer krantenkoppen in België

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Jacques Vermeulen exposeert

Van donderdag 16 tot zondag 19 mei organiseert kunstfotograaf Jacques Vermeulen (56) zijn eerste solotentoonstelling in Antwerpen. In zijn werk laat hij zich vaak inspireren door de zee en daarmee viel hij al meermaals in de prijzen.
The post Jacques Vermeulen exposeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal klachten over fraude met EPC-attesten voor woningen: “Koper dreigt het slachtoffer te worden”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »