Telenet trekt tarieven opnieuw op: “Zo weinig concurrentie dat ze zich dit kunnen blijven veroorloven”

Telenet verhoogt de tarieven voor de belangrijkste diensten met 3,5 procent. De inflatie, klinkt het bij de telecomoperator. Maar er spelen wellicht ook andere factoren. “Er is nog steeds veel te weinig concurrentie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land

Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur

Lees meer »

Rhizo lanceert kookboek

Rhizo Hotelschool lanceert een nieuw en eigen geschreven kookboek. Klas 3 horeca werkte daarvoor samen met auteur Wim Chielens en ging actief aan de slag met taal. Dit ambitieuze project werd gelanceerd in het kader van het ‘Iedereen Leest’.
The post Rhizo lanceert kookboek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw paradepaardje Bellewaerde al meer dan een week dicht: “Even korte pijn, zodat we op volle capaciteit kunnen draaien”

Het prachtige weer tijdens het Hemelvaartweekend leent zich uitstekend om eens de Amazonia uit de testen. De gloednieuwe wateractie van Bellewaerde die 14 miljoen euro kostte, is echter al een week dicht. Ingenieurs van attractiebouwer Intamin voerden vrijdag volop testen uit. “Probleem situeert zich bij de halfpipe”, zegt woordvoerder Filip Vandorpe van Bellewaerde.
The post Nieuw paradepaardje Bellewaerde al

Lees meer »

Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld”

Een 47-jarige vrouw is in beroep veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor privacyinbreuken nadat ze via sociale media beelden verspreidde van de Oostendse politie die haar tienjarige zoontje bij haar kwam weghalen.
The post Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld” appeared

Lees meer »

Brugs archivaris Jan Anseeuw neemt al een kwarteeuw deel aan Heilig Bloedprocessie: “Eerste keer was een traumatische ervaring”

Waarom ik al 25 jaar mee opstap met de Heilig Bloedprocessie in Brugge? Voor het familiegevoel, het is een vorm van Brugse trots om deel uit te maken van die gemeenschap van organisatoren en figuranten”, zegt de Brugse stadsarchivaris Jan Anseeuw.
The post Brugs archivaris Jan Anseeuw neemt al een kwarteeuw deel aan Heilig Bloedprocessie: “Eerste keer was een

Lees meer »

Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit

Een 63-jarige motorrijder is donderdagavond ten val gekomen tijdens een rondrit met andere motorrijders in Diksmuide. De man moest gewond naar het ziekenhuis.
The post Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek,

Lees meer »

IN KAART Elektrisch rijden wordt elke dag gemakkelijker: al bijna 8.000 laadpunten beschikbaar

Je auto urenlang aan het stopcontact hangen in plaats van snel vol te tanken: voor duizenden West-Vlamingen is het al realiteit. Wie thuis geen laadpaal kan installeren, is aangewezen op de (semi-)publieke laadpunten, en die zijn steeds talrijker aanwezig in ons straatbeeld.
The post IN KAART Elektrisch rijden wordt elke dag gemakkelijker: al bijna 8.000 laadpunten beschikbaar appeared first

Lees meer »

De Brieke wint zwerfvuilactie met 12,5 kilometer geruimde wegen

Het straatcomité De Brieke is de winnaar van de zwerfvuilactie 2024. “Voor de actie gingen 436 deelnemers van 16 organisaties op pad”, vertelt duurzaamheidsschepen Chris Verhaeghe (Open VLD). “Ze ruimden in totaal 2.200 kilogram zwerfvuil. Een hoopgevend resultaat. We merken immers dat er bij elke editie minder en minder afval per kilometer gevonden wordt. Tijdens
The post De Brieke

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Zetten Buffalo’s in tweede helft scheve situatie recht?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (VTM 2). De bal rolt! Wie vervoegt Dortmund in de Champions League-finale?

Kan Real Madrid hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius Junior. Voor Bayern troffen Sané en Kane raak. Courtois staat niet onder de lat bij de thuisploeg. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, aldus Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg de wedstrijd op VTM

Lees meer »