Opnieuw orka gestorven in berucht Frans dolfinarium: “Dieren sterven in smerig water”

In het Franse dolfinarium Marineland is opnieuw een orka gestorven. Ongeveer vijf maanden geleden stierf er nog een andere orka. Dierenbeschermingsorganisaties klagen over de erbarmelijke omstandigheden waarin de beesten moeten leven. “De dieren stierven in het smerige water van Marineland”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Britse grenswacht wil Belgisch politieteam financieren in strijd tegen mensensmokkel via rubberbootjes

De Britse grenswacht is bereid om een team te betalen dat in ons land de strijd opvoert tegen mensensmokkelaars die vluchtelingen via rubberbootjes naar Engeland brengen. Die samenwerking is mogelijk dankzij een overeenkomst tussen de Britten en de politiezone Westkust. Maar omdat het nieuwe team ook elders aan de kust zou worden ingezet, moet ook de federale politie meewerken. Of

Lees meer »

Floris Overmeire (13) is de Kinderkrak van Beernem: “Mountainbiken moet mijn techniek bijschaven”

Op 11 november 2023 veroverde Floris Overmeire (13) in Michelbeke bij de U14 de Vlaamse titel cyclocross. Die dag troefde hij topfavoriet Zico Verstraete af. Dit mooie moment uit het leven van deze piepjonge sporter krijgt een verlengstuk: Floris Overmeire is Kinderkrak van Beernem.
The post Floris Overmeire (13) is de Kinderkrak van Beernem: “Mountainbiken moet mijn techniek bijschaven” appeared

Lees meer »

Vrouw uit Veurne in kritieke toestand na aanrijding De Panne

Een 53-jarige vrouw uit Veurne is in kritieke toestand nadat ze werd aangereden in De Panne. Het ongeval gebeurde toen ze woensdagochtend het zebrapad aan het oversteken was in de Zeelaan ter hoogte van de Nieuwpoortlaan. Eerst leek ze lichtgewond, maar intussen is de vrouw in levensgevaar en werd ze in een kunstmatige coma gebracht.

Lees meer »

Vlaams Parlementslid Thijs Verbeurgt: “Parlement wordt gegijzeld door politici die geen verschil willen maken” 

"Het parlement wordt vaak gegijzeld door politici die niet het talent, de ambitie, de kunst of zelfs maar de interesse hebben om een verschil te maken." Dat zegt Thijs Verbeurgt (Vooruit) in het ontbijtgesprek in De Ochtend. Verbeurgt vervangt Caroline Gennez sinds eind 2022 als Vlaams Parlementslid. "Het is een fantastische eer, maar ook frustrerend om volksvertegenwoordiger te zijn."

Lees meer »

Leerlingen vliegen buiten: buitenklas nieuw in aanbod van De Warande in Heule

Donderdag 25 april is het de Nationale Buitenlesdag. Net op die dag pakt Stad Kortrijk uit met een nieuw aanbod in De Warande in Heule. In de wilgentuin van dit avontuurlijk speeldomein kunnen klasgroepen vanaf nu reserveren voor een lesdag in de natuur en binnenkort intekenen op een aanvullend lesaanbod rond natuur ontwikkeld door De Warande.
The post Leerlingen vliegen

Lees meer »

Takelwerken gestart op viaduct van Merksem na ongeval met twee vrachtwagens: weer twee rijstroken beschikbaar, Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt

Op de Antwerpse Ring richting Gent zijn ter hoogte van het viaduct van Merksem twee vrachtwagens gebotst. Daardoor is het verkeer op de Antwerpse Ring richting Gent vanmorgen volledig stilgevallen. Er waren meer dan een uur lang drie van de vier rijstroken versperd. Rond 8.45 uur zijn de takelwerken gestart. Ondertussen zijn er weer twee rijstroken beschikbaar, maar de file

Lees meer »