Opnieuw orka overleden in Frans dolfinarium: “Gestorven in de smerige poelen van Marineland”

In het dolfinarium Marineland in het Franse Antibes is opnieuw een orka overleden. Amper vijf maanden geleden was daar nog een andere orka overleden.

 

Meer krantenkoppen in België

Groei voor autochip-specialist Melexis

Melexis, de Belgische ontwikkelaar van chips voor vooral de autosector, heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer omzet gerealiseerd. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van het bedrijf uit Ieper.
The post Groei voor autochip-specialist Melexis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale taal ‘esperanto’ krijgt archiefcentrum in Diest: “Mijn vrouw en ik spreken deze unieke taal nog”

Diest krijgt een archiefcentrum dat volledig gewijd is aan esperanto, een taal die eind 19e eeuw werd bedacht om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Marc Vanden Bempt heeft met enkele andere taalfanaten een archiefruimte gekocht in Diest. Daar is plaats voor 15.000 boeken, 10.000 tijdschriften en andere verzamelobjecten rond esperanto.

Lees meer »

Meulebeke breidt recreatiedomein Ter Borcht uit

In Meulebeke wordt het sport- en recreatiecentrum Ter Borcht uitgebreid. Het gemeentebestuur heeft daarvoor 2 hectare grond naast het domein gekocht. En dat wordt een groene long met veel grasland, bomen en bloemenweides. Er komen ook wandelpaden in houtschors en picknick- en speelzones.

Lees meer »