Groei voor autochip-specialist Melexis

Melexis, de Belgische ontwikkelaar van chips voor vooral de autosector, heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer omzet gerealiseerd. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van het bedrijf uit Ieper.

Met een kwartaalomzet van 241,8 miljoen euro deed het technologiebedrijf 6 procent beter dan een jaar eerder en conform wat analisten hadden verwacht. De winst voor interesten en belastingen kwam uit op 63,7 miljoen euro, of 4 procent hoger dan een jaar eerder en licht hoger dan verwacht. Netto rest bijna 53 miljoen euro, of 4 procent beter dan een jaar eerder en ook hoger dan verwacht.

Melexis behoudt ook de vooruitzichten voor het volledige jaar: een omzet van ongeveer een miljard euro, een brutomarge boven 44 procent en een bedrijfsmarge boven 25 procent.

CEO Marc Biron zegt in een toelichting op de cijfers dat de voorraadcorrecties in enkele productlijnen die in de laatste kwartalen zichtbaar waren nu achter de rug zijn. De West-Vlamingen kunnen profiteren van de groeiende vraag naar halfgeleiders in de autosector door de elektrifcatie en de toenemende behoefte aan comfort- en veiligheidstoepassingen.

The post Groei voor autochip-specialist Melexis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tunnelnetwerk voor rugstreeppad in Waaslandhaven compleet: “Beschermde diertjes kunnen veilig naar de 50 poelen”

De Europees beschermde rugstreeppadden kunnen sinds kort naar de poelen in de Steenlandpolder, zonder risico om onder een voertuig te belanden. Er waren al corridors om het veiliger te maken, maar met nog 3 tunnels bij, is het netwerk compleet. Port of Antwerp-Bruges en Natuurpunt Waasland hebben die aangelegd om de biotoop voor de beschermde paddensoort helemaal veilig te maken.

Lees meer »

Wat we altijd zeggen, is nu wetenschappelijk bewezen: leven aan zee is gezonder. Vlaamse onderzoeker somt de voordelen op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

Washington Post: VS probeert groot offensief tegen te houden door Israël informatie aan te bieden voor gerichte acties tegen Hamas

De Verenigde Staten zouden Israël inlichtingen aangeboden hebben voor gerichte militaire operaties tegen Hamas in Rafah, in Zuid-Gaza. Dat schrijft The Washington Post, op basis van 4 anonieme bronnen in het Witte Huis. Die gerichte operaties moeten een alternatief bieden voor een groot offensief. Ondanks de groeiende internationale kritiek, breidt Israël ondertussen zijn operaties in Rafah uit waardoor 300.000 Palestijnen

Lees meer »

Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel mee helpen versterken”

Sedert enkele maanden is Sarah Laseure (29) bij de gemeente Zwevegem aan het werk als ‘Deskundige Ondernemen’. Het is de bedoeling dat zij het contact tussen de ondernemers en de gemeente bevordert. Met zowat 3.000 ondernemingen en 353 handelszaken is er zeker werk aan de winkel.
The post Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel

Lees meer »

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze is een deel van mij”: familieman Alexander Blessin laat feestgedruis aan zich voorbijgaan om te vieren met vrouw Charlotte en dochters

Bestuur, spelers en fans huilden. Maar het grootste emo-moment? Union-trainer Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de tribune in op zoek naar zijn deels verlamde vrouw Charlotte. Knuffels en mooie woorden volgden. “Wat ik tegen haar gezegd heb na de match? Oh, zoveel dingen. Ongetwijfeld dat ik van haar houd.”

Lees meer »