Infrastructuur clubs kan groei aantal nieuwe leden niet aan, waarschuwt Vlaamse Sportfederatie

Uit een bevraging door de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van sportfederaties, blijkt dat de Vlaamse sportclubs op hun limieten botsen. Vier op de tien clubs (39 procent) geven aan dringend extra infrastructuur nodig te hebben om de toestroom van nieuwe leden te kunnen volgen. 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK

Surf City El Salvador organiseerde voor de tweede keer ’s werelds belangrijkste surfwedstrijd voor junioren, waar de deelnemers de iconische golven konden trotseren van La Bocana en El Sunzal.
The post West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Marleen Swaenepoel en Martin Casier zijn een gouden koppel

Marleen Swaenepoel (69) en Martin Casier (71) trouwden op 19 april 1974 in Hooglede. Ze vierden hun gouden huwelijksverjaardag in Koers in het bijzijn van schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. “We hebben elkaar op een feestje van de kajotters in Hooglede ontmoet en we zijn aan elkaar blijven plakken en onze pa’s werkten allebei
The post Marleen Swaenepoel

Lees meer »

Standard-CEO Locht nadat ultra’s match tegen Westerlo kapen: “Ze hebben de club gestraft, niet de aandeelhouders”

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »