Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner en dus niét de mysterieuze ‘Zorro’.

Lees meer »