Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

 

Meer krantenkoppen in België

Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze legislatuur in gang geschoten”

Kortrijks cultuurschepen Axel Ronse (N-VA) leidde ons rond in de Schouwburg van Kortrijk, waar de werkzaamheden volop aan de gang zijn. Hij werd daarvoor bijgestaan door een team van bouwbedrijf Furnibo en WIT Architecten. Ook het nieuwe cultuurseizoen werd hiermee officieus gelanceerd.
The post Rondleiding op werf Schouwburg van Kortrijk met cultuurschepen Axel Ronse: “Dankzij Vlaamse steun toch deze

Lees meer »

Julie Maertens (KAVR) droomt niet van topsport

Julie Maertens (12) heeft de sportieve genen van bij de geboorte meegekregen. “Mijn mama houdt van dansen, turnen en fitness, papa heeft gevoetbald en fietst graag. Beiden gaan ze ook vaak lopen, zwemmen en skiën. Naast atletiek houd ik vooral van paardrijden. Maar ik doe ook erg graag atletiek, want dan ben ik samen met
The post Julie Maertens

Lees meer »

Katrien gaat na 40 jaar met pensioen bij de Braamrakkertjes

Voor Katrien Vandendriessche (62) waren het haar laatste dagen bij het kinderdagverblijf Braamrakkertjes. Sinds 1984 werkte zij er ononderbroken als kinderverzorgster, vooral bij de allerkleinsten. “In de beginjaren waren het andere tijden. Wij maakten zelf het middageten en de fruitpapjes klaar. Er is ondertussen veel veranderd. Al vijf jaar zitten wij nu in deze nieuwbouw
The post Katrien gaat

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. “Sliepen in een hotel met tapijt”: Evenepoel heeft veel last van pollen – Ploegmaat Van Wilder geeft op

Na de eerste bergrit van gisteren is het opnieuw klimmen geblazen in de Dauphiné. Sterker nog, de zevende en voorlaatste etappe is nog een stukje zwaarder, met drie beklimmingen van eerste categorie en een aankomst bergop buiten categorie. Kan Remco Evenepoel na z’n moeilijk moment gisteren een stap(je) zetten? Mis niets van de rit in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Russische hackers vallen EU-landen aan tijdens verkiezingen: zal onze stembusslag veilig verlopen?

Nederland, Slovakije en Ierland zijn de afgelopen dagen door een Russische hackersbende aangevallen. Deze week vinden daar namelijk Europese verkiezingen plaats, net als in ons land en de rest van de Europese Unie (EU). Zijn onze politieke partijen op de hoogte van de dreiging? Is de overheid voorbereid op aanvallen door hackers? “De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken stelt alles in

Lees meer »

LIVE GAZA. Tientallen doden bij Israëlische luchtaanval op VN-school in Nuseirat: “Weer een gruwelijke dag in Gaza”

Het Israëlische leger (IDF) heeft in de wijk Nuseirat in centraal Gaza een school gebombardeerd die door VN-organisatie UNRWA was ingericht als tijdelijke opvangplaats voor mensen die ontheemd zijn door de oorlog en waar volgens ‘Al Jazeera’ duizenden mensen verblijven. Volgens het IDF zou het gebouw echter ook door Hamas-strijders zijn gebruikt. Bij het bombardement zouden zeker 37 doden en

Lees meer »

Ianthe Tavernier speelt hele zomer lang ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland: “Maar ik heb nog leuk nieuws om aan te kondigen”

“Ik wil er absoluut m’n eigen prinses van maken, afkijken van vorige edities heb ik dus niet gedaan”: Ianthe Tavernier (35) weet duidelijk wat ze wil tijdens een open repetitie van ‘Sneeuwwitje’. Zij en de cast – waaronder Ruth Beeckmans en Karen Damen – oefenen momenteel volop voor de nieuwe versie van de Studio 100-musical, die eind juni in première

Lees meer »

Komen steeds meer Belgische en andere Europese havens in handen van China? 

Grote zeehavens in Europa, waaronder ook die in Antwerpen en Zeebrugge, komen steeds meer in handen van China. Dat beweert Nederlands politicus Tom Berendsen van het CDA (Christen-Democratisch Appèl). Chinese (staats)bedrijven hebben steeds meer aandelen in die havens, maar de macht van China moet voorlopig genuanceerd worden. "Toch maakt het ons kwetsbaar voor chantage en spionage", klinkt het bij experten.

Lees meer »

De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA

Na twaalf nederlagen in evenveel wedstrijden hebben de Washington Mystics en Julie Vanloo dinsdag (lokale tijd) eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen beet in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA. De Mystics versloegen Atlanta met 68-87.
The post De kop is eraf: Julie Vanloo en Washington Mystics behalen na 12 nederlagen eerste zege in WNBA appeared first on

Lees meer »

Kampioen Club Brugge opent het nieuwe seizoen tegen KV Mechelen

Club Brugge en KV Mechelen spelen op vrijdag 26 juli de openingswedstrijd van het seizoen 2024-2025 in de Jupiler Pro League. Dat maakte de Pro League dinsdag bekend tijdens de kalendervoorstelling van het nieuwe seizoen.
The post Kampioen Club Brugge opent het nieuwe seizoen tegen KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »