“Schotse premier Yousaf treedt maandag af”

De Schotse premier Humza Yousaf is van plan maandag af te treden, zo meldt The Times. Yousaf zou hebben geconcludeerd dat hij een vertrouwensstemming deze week niet zal overleven en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

 

Meer krantenkoppen in België

Start van nieuw seizoen vinkenmaatschappij ‘Eerlijk duurt het langst’

Tussen de regenbuien door zwaaide voorzitter Bruno Vermeulen zondagmorgen om 9 uur het nieuwe seizoen op gang bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Eerlijk Duurt Langst. De komende weken krijgen de vijfendertig leden en de vinkeniers uit de streek een reeks van achttien wedstrijden voorgeschoteld. De traditionele borrel werd dit keer vervangen door een bloemstukje tijdens de
The post Start van

Lees meer »

Koen Wauters gaat live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar?

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël: “Geen wapenbestand, offensief in Rafah gaat door” – Ook Duitsland overweegt stop levering van wapens aan Israël

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

Vakbond VRT onderbreekt tweemaal uitzending halve finale Songfestival met oproep tot staakt-het-vuren in Israël

Bij de start en aan het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival werd het beeld kort onderbroken door een vakbondsactie. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.

Lees meer »

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het succes van Action heeft haar geen spat veranderd”: portret van Hajir Hajji (44), CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa

Toen ze 17 was, begon ze als rekkenvulster in de Action – een bijbaantje, want ze studeerde nog. Het bijbaantje werd een fulltime job en haar studies smeet ze overboord, maar de Nederlandse Hajir Hajji (44) máákte het. Vandaag is ze CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa, die net een recordomzet neerzette. Zo klom ze naar de top.

Lees meer »

Twee doden bij ongeval in Doornik

Bij een verkeersongeval in Barry, een deelgemeente van Doornik, zijn 2 mensen om het leven gekomen. Bij het ongeval waren in totaal 7 mensen betrokken. Eén man en eén vrouw zijn overleden, hoe het met de andere betrokkenen is, is nog onduidelijk.

Lees meer »