“Schotse premier Yousaf treedt maandag af”

De Schotse premier Humza Yousaf is van plan maandag af te treden, zo meldt The Times. Yousaf zou hebben geconcludeerd dat hij een vertrouwensstemming deze week niet zal overleven en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden.

 

Meer krantenkoppen in België

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Fenomenale Ganna rolt voorlopig iedereen op, Pogacar om 16u24 aan zet – Volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Stad Sint-Truiden wordt opnieuw onder verscherpt toezicht geplaatst na nieuw onderzoek Audit Vlaanderen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft beslist om het stadsbestuur van Sint-Truiden opnieuw onder verscherpt toezicht te plaatsen. Dat blijkt uit een brief die het Agentschap Binnenlands bestuur eind vorige maand naar Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters en het college van de burgemeester en schepenen heeft gestuurd. Het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van

Lees meer »