Man (27) uit Leuven komt om het leven na ongeval op E314

Een 27-jarige man uit Leuven is donderdagochtend om het leven gekomen na een ongeval op de E314 Leuven-Lummen. Dat bevestigt het Leuvense parket aan onze redactie.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Waarvoor een zoekende kunstenaar als Michael Wolf vroeg opstaat

De laatste foto’s die fotograaf Michael Wolf in Hongkong maakte, zijn in volle glorie te zien in Gallery Fifty One in Antwerpen. Wolf, die in 2019 plots overleed, was in 2017 verhuisd aar het Hongkongse eilandje Cheung Chau. Tot zijn dood fotografeerde hij tussen halfzes en halfacht ’s ochtends de zonsopgang vanaf het dak van zijn huis.

Lees meer »

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

Ken jij al deze politieke termen? Wij zetten er een hele hoop op een rijtje

Cordon sanitaire, fracties, links – rechts, uitvoerende macht, opkomstplicht… . Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen (9 juni is het zover), komt er steeds meer politiek jargon aan bod in artikels of zelfs gesprekken aan tafel met vrienden of collega’s. Dat je niet helemaal weet wat al die termen inhouden, is zeker niets om je voor te schamen. Om je

Lees meer »