Waarom Noah Kuavita met zijn eigen turnelement zelfs Derwael aftroeft: “Niemand ter wereld doet mij dit na”

 

Hij is zo trots op zijn gelijknamige element dat hij de beweging zelfs op zijn torso heeft laten tatoeëren. Noah Kuavita (24) wil vandaag op het EK gymnastiek in Rimini opnieuw uitpakken met ‘de Kuavita’. “Ik krijg nog steeds applaus van andere turners als ik het uitvoer.”

 

Meer krantenkoppen in België

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

De band Kleinpunk, met Stanny Rijckaert uit Ramskapelle op drums, stuurde recent haar tweede single ‘Alles Keert’ de wereld in via de streamingplatformen. “Ons optreden als finalist van Sound Track in de legendarische zaal Vooruit in Gent was voor ons een belangrijke stap”, zegt Stanny, zoon van gemeenteraadslid Christel Bedert.
The post Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

Lees meer »

Union is gewapend om aan de Belgische top te blijven

Dat succes bevestigen niet eenvoudig is, toont regerend landskampioen Antwerp. Maar Royale Union Saint-Gilloise bestormt al drie jaar de Belgische voetbalhemel en lijkt gewapend om een terugval te vermijden. Daarbij schuwt het bestuur de onpopulaire beslissingen niet.

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in Nieuwpoorts café

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café in Nieuwpoort. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.
The post Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in

Lees meer »

Nomineer jouw superbuur!

Op vrijdag 31 mei is het Dag van de Buren en dat laat ook Ichtegem niet onopgemerkt voorbijgaan. Inwoners kunnen hun superbuur nomineren om hem of haar in de bloemetjes te zetten. “Onder het motto: beter een goede buur dan een verre vriend, roepen we al onze inwoners op om een buur waar ze altijd
The post Nomineer jouw

Lees meer »

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland trekt soldaten terug uit Armenië

Rusland gaat een aantal soldaten en grenswachters terugtrekken uit Armenië. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd, een dag na een gesprek van Poetin met de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Lees meer »

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »