Kinderen met kanker blijven positief: “Natuurlijk zijn we bang, maar we maken er altijd het beste van”

Ketnet komt deze week op tegen kanker. Dat doet het onder meer met ‘De positivo’s’, waarin vijf kinderen vertellen hoe zij omgaan met hun ziekte. Hier vertellen Warre (10) en Staf (12) al hun verhaal. Een verhaal van Lamborghini’s en van weer willen schermen. Een verhaal van pijn, van moed, maar vooral van veel optimisme.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld”

Een 47-jarige vrouw is in beroep veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor privacyinbreuken nadat ze via sociale media beelden verspreidde van de Oostendse politie die haar tienjarige zoontje bij haar kwam weghalen.
The post Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld” appeared

Lees meer »

Ze doet alleen het hoognodige, maar wil toch vergoeding van 1,5 miljoen: Nederlandse Amalia eist dotatie op

Kroonprinses Amalia (20) eist binnenkort dan toch haar dotatie op. Of toch deels, want concreet gaat het ‘enkel’ om haar onkostenvergoeding, die echter 1,5 miljoen euro per jaar bedraagt. Een duidelijk verschil met onze kroonprinses Elisabeth (22), al oordeelt de Nederlandse troonopvolger dat ze steeds meer uitgaven moet doen en dat geld dus nodig heeft. Maar dat roept vragen op

Lees meer »

Acht jaar cel voor uitgeweken Ieperling B.D. voor verkrachting minderjarigen, bezorgde ook beelden kindermisbruik aan Sven Pichal

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig productieassistent B.D. (36) uit Ieper veroordeeld tot acht jaar cel voor beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werden opgepakt. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
The post Acht jaar cel voor uitgeweken

Lees meer »

Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering”

Een winkel van Supra Bazar herbergt niet alleen 450.000 artikelen, het is vooral een plek waar mensen graag naartoe moeten komen: klanten én medewerkers. CEO Bavo Vanhalst hecht dan ook veel belang aan een goede service en een gezinsvriendelijk personeelsbeleid.
The post Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering” appeared

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »