Britse grenswacht wil Belgisch politieteam financieren in strijd tegen mensensmokkel via rubberbootjes

De Britse grenswacht is bereid om een team te betalen dat in ons land de strijd opvoert tegen mensensmokkelaars die vluchtelingen via rubberbootjes naar Engeland brengen. Die samenwerking is mogelijk dankzij een overeenkomst tussen de Britten en de politiezone Westkust. Maar omdat het nieuwe team ook elders aan de kust zou worden ingezet, moet ook de federale politie meewerken. Of die mee in het project stapt, blijft voorlopig onduidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »