Amerikaans leger voltooit aanleg drijvende pier om hulpgoederen te leveren aan Gaza

Het Amerikaanse leger heeft de aanleg van de drijvende pier voor de kust van de Gazastrook voltooid. Dat meldt persbureau AP. Via de pier zullen hulpgoederen aan de Gazastrook worden geleverd. 

Meer krantenkoppen in België

Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten”

Bosmolens Ommegang houdt ook dit jaar de festiviteiten gratis, maar ziet met lede ogen aan dat het (financieel) steeds moeilijker wordt om alles rond te krijgen. “Vooral door hogere kosten voor veiligheid en herbruikbare bekers moeten we 12.000 euro meer budgetteren.”
The post Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonger dan Djokovic, Nadal en Federer bij vierde grandslamtitel: waarom met Carlos Alcaraz een tennislegende in de maak is

Met Carlos Alcaraz lijkt nu al een tennislegende in de maak: op Wimbledon won de Spanjaard zijn vierde grandslamtitel op amper 21-jarige leeftijd. Straf, want de ‘Big 3’ Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer waren allemaal ouder bij hun vierde grandslamtriomf. Maar dat is niet het enige, zo blijkt. Blik op enkele opvallende grandslamcijfers van Alcaraz. “Op het einde

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brussel en Kiev ondertekenen samenwerkingsakkoord voor Belgisch herstelprogramma voor Oekraïne

België en Oekraïne ondertekenen vandaag een samenwerkingsakkoord dat de officiële start van het Belgische herstelprogramma voor Oekraïne inluidt. Op vraag van Oekraïne focust het programma vooral op de heropbouw van kritieke infrastructuur en de bouw van schuilkelders in scholen in de regio’s rond Tsjernihiv en Kiev. De eerste schijf van 20 miljoen euro gaat naar het herstel van energievoorzieningen in

Lees meer »

Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem

De Pittemse hoogdag van Zotte Maandag op 15 juli is opnieuw schitterend verlopen. Ondanks het feit dat de weergoden een beetje tegenwerkten trok toch opnieuw een mooie feeststoet door de straten en waren er enkele lovende woorden van deken Hans en eregast Wim Willaert.
The post Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Extra veel Belgen ziek op reis door extreme hitte: welke maatregelen neem jij?

De eerste weken van de vakantie moest bijstandsorganisatie Touring opvallend meer Belgen te hulp komen in het buitenland. Er werden 12 procent meer interventies genoteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. En die stijging zit vooral in de medische hulp, meer dan in kapotte auto’s. “Het aantal vakantiegangers dat medische bijstand nodig had, steeg met 20 procent”, klinkt het.

Lees meer »

Jasmine Jaspers en collega’s van Sven De Ridder Company gaan laatste rechte lijn in voor nieuw zomerstuk ‘Hoog in de lucht’

Enkele maanden nadat heren Sven De Ridder en Brik Van Dyck definitief mochten genieten van hun penitentiair verlof van ‘Prison Party’, draaien de motors van de Sven De Ridder Company weer overuren. Want hoewel de zomer nog moet beginnen, werden alle voorstellingen die het gezelschap zal spelen tot en met de zomer van volgend jaar, nú al bekend. Het vierluik

Lees meer »

Na opnieuw dodelijke Israëlische aanvallen op Gaza, Artsen Zonder Grenzen: “Een van de zwaarste crisissen die wij hebben meegemaakt”

Bij een Israëlische aanval op een school in het vluchtelingenkamp Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook, zijn 15 doden gevallen. Er vielen dit weekend ook 90 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp Al Mawasi. Dat hebben de Palestijnse autoriteiten gemeld. "De realiteit dag na dag voor deze bevolking en kinderen is afschuwelijk", meldt voormalig directeur van Artsen Zonder Grenzen

Lees meer »