Opnieuw orka overleden in Frans dolfinarium: “Gestorven in de smerige poelen van Marineland”

In het dolfinarium Marineland in het Franse Antibes is opnieuw een orka overleden. Amper vijf maanden geleden was daar nog een andere orka overleden.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein Ter Borcht in Meulebeke: “Picknickruimte met zicht op groene skyline”

In 2020 kocht de gemeente Meulebeke een perceel grond van 2ha dat aansluit op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Het perceel is gelegen naast de jeugdlokalen op de Hoeve Vincent in de Krekelstraat. Bedoeling is om een nieuwe, publieke toegankelijke ontmoetingsplaats te creëren met ruimte voor natuur en recreatie.
The post Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Eerste renners rollen van het podium, kan Thibau Nys verrassen in ultrakorte tijdrit?

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys

Lees meer »

Britten geven fors meer uit aan defensie “in gevaarlijke wereld”

Groot-Brittannië gaat fors meer uitgeven aan defensie. De komende zes jaar gaat het om tientallen miljarden pond extra. Uiteindelijk moet in het jaar 2030 87 miljard pond (ruim 100 miljard euro) worden besteed aan verdediging. Volgens premier Rishi Sunak mogen de Britten niet zelfgenoegzaam zijn nu de wereld het gevaarlijkst is sinds de Koude Oorlog.

Lees meer »

Victor Dendooven (9) is de Kinderkrak van Damme: “We komen soms de gekste dingen tegen wanneer we zwerfvuil ruimen”

Victor Dendooven (9) uit de Weststraat in Moerkerke zorgt er samen met zijn opa Daniël voor dat de Damse landelijke wegen – en dan vooral de wondermooie Oude Sluissedijk tussen de brug van Platheule en de Kerkstraat – netjes en zwerfvuilvrij blijven. “We vinden veel blikjes in de bermen maar ook de gekste dingen, zoals een zak met slachtafval of

Lees meer »

Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke is inmiddels een traditie geworden. Terwijl de zomer nadert en het strand lokt, staan de kunstenaars te trappelen om opnieuw aan de slag te gaan in deze levendige kustgemeente. Dit jaar belooft het festival het centrum van de wereld te worden!
The post Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand appeared first

Lees meer »