Kandidaten op de Vlaamse Kamerlijsten zijn de oudsten van de voorbije veertig jaar

De laatste 37 jaar waren de kandidaten op de lijsten van Vlaamse politieke partijen voor de Kamerverkiezingen gemiddeld nooit zo oud als die voor de komende verkiezingen in juni. Dat blijkt uit een studie van het Instituut Voor De Overheid (KU Leuven) die vrijdag is gedeeld. De gemiddelde leeftijd van een kandidaat ligt nu op 47 jaar, in 1987 was dat nog 40,4 jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachten filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, zou de feiten ook gefilmd hebben en de beelden hebben gedeeld op Snapchat. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

KIJK. Voor Stéphanie is Moederdag pas echt een feest: ze krijgt extra veel cadeaus van haar acht (!) dochters

In het Oost-Vlaamse Sinaai is het geen alledaagse moederdag voor Stéphanie Tempels. Ze wordt overladen met cadeaus van haar acht dochters. Van prachtige knutselwerkjes van de allerkleinste, tot praktische cadeautjes van de oudste dochter: “De kindjes doen wat ze kunnen. Het is allemaal even mooi. De kleintjes zijn fier op hun cadeautjes, maar de grote zijn dat evengoed. Ze doen

Lees meer »

Groepsverkrachting in Kortrijk nog driester dan eerst gedacht: slachtoffer riep ‘stop’, maar daders bleven verder doen en filmden alles

In het onderzoek naar de groepsverkrachting in Kortrijk komen steeds meer details vrij. Minstens vijf jongeren zouden het veertienjarige meisje hebben verkracht in het Kabouterbos na een dagje kermis. Hoewel het slachtoffer ‘stop’ riep, deden de minderjarige daders gewoon voort. De hoofdverdachte, die het meisje had gelokt naar het bos, verblijft momenteel in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Dit is

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat als Israël de overwinning zou behalen? “Dit kan het einde van het Songfesti­val betekenen”

De kritiek op de deelname van Israël aan het Eurovisiesongfestival zwelt nog steeds aan. Vanavond brengt zangeres Eden Golan (20) het nummer ‘Hurricane’ tijdens de tweede halve finale, maar de spanning zal ongetwijfeld nog oplopen. Want, wat als ze doorstoot naar de finale? En wat als ze de wedstrijd zelfs zou winnen? De Songfestival-organisatie houdt het hart vast.

Lees meer »

Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Het is een bijzondere dag voor Meryl Streep (74). De Amerikaanse actrice krijgt dinsdagavond een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van de 77ste editie van het filmfestival van Cannes. Daarmee krijgt ze erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie.

Lees meer »