Hulpmiddelen om geluid te dempen, kunnen je net overgevoelig maken: “Ons brein kan geen stilte verdragen”

Hulpmiddelen om geluid te dempen, zoals noisecancelling hoofdtelefoons of oordopjes, kunnen overgevoeligheid aan geluid net in de hand werken. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt audioloog Laure Jacquemin in De Wereld Vandaag op Radio 1. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-GENK (za, 20u45). Interim-trainer Olivieri na vertrek Vrancken: “Doelstelling blijft onveranderd” – Debast aanvoerder bij RSCA

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in het Lotto Park. Paars-wit is nog altijd op jacht naar zijn volgende landstitel. Bij een overwinning klimt het (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding in de Champions Play-Off. Kan Genk, zonder trainer Wouter Vrancken, iets rapen in Anderlecht? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

Kaartkampioenen in de bloemetjes gezet

De kaartersclub op Sint-Jozef heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. Zo’n 70 aanwezigen genoten van een lekkere maaltijd in zaal Geitenhove, het clublokaal waar ze twee keer per maand de kaarten op tafel gooien.
The post Kaartkampioenen in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte

Jong Theater Sellewie staat het komende weekend twee keer op de planken van het ontmoetingscentrum d’Iefte. Het gezelschap brengt er de voorstelling ‘De ingebeelde ziekte’ van Molière, in een regie van Filip Santens.
The post Theater Sellewie sukkelt met een ingebeelde ziekte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finale Songfestival zonder Mustii en Joost Klein lokt nog 861.423 VRT-kijkers: “Organisator EBU moet fouten toegeven”

Gemiddeld 861.423 mensen hebben afgelopen zaterdag gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival via VRT 1 en VRT MAX, zowel live als uitgesteld op de dag zelf. Dat zijn meer kijkers dan de laatste finale zonder Belgische inzending, maar een pak minder dan de finale van vorig jaar. "De EBU en het songfestival gaan sowieso opnieuw rechtkrabbelen, maar eerst even

Lees meer »

“Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud De Keukelaere (37) is in de ban van molens

Ruud De Keukelaere heeft een grote voorliefde voor molens, iets wat hij al vroeg ontdekte en dat dankzij de hobby van zijn vader. Intussen heeft de Aarselenaar een eigen molentje in de tuin, restaureert hij molens en draait hij er ook. Een bijzonder ambacht. “De beroepsmolenaars verdwijnen, maar de liefhebbers nemen toe.”
The post “Molenaarsleven met paplepel meegegeven”: Ruud

Lees meer »