Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein Ter Borcht in Meulebeke: “Picknickruimte met zicht op groene skyline”

In 2020 kocht de gemeente Meulebeke een perceel grond van 2ha dat aansluit op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht. Het perceel is gelegen naast de jeugdlokalen op de Hoeve Vincent in de Krekelstraat. Bedoeling is om een nieuwe, publieke toegankelijke ontmoetingsplaats te creëren met ruimte voor natuur en recreatie.

“De coronapandemie zorgde ervoor dat heel wat overheden hun uiterste best deden om in te zetten op het versterken van de sociale cohesie en de behoefte aan publieke ontmoetingsplaatsen in een aangename leefomgeving”, legt schepen van natuur en milieu Danny Bossuyt uit. “Meulebeke kon hiervoor rekenen op een projectsubsidie van 50.000 euro uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Bij de uitvoering van dit project kunnen we nu een beroep doen op de deskundigheid van tuin- en landschapsarchitect Geert Bossaert uit Moorslede. Voor de aanleg van het terrein zorgt Jan Belaen uit Meulebeke. De aanleg van het terrein werd gegund voor een bedrag van 138.644,81 euro.”

Vlotte doorgang

“We zorgen eerst en vooral dat het centrale deel van het perceel zijn openheid behoudt”, pikt Geert Bossaert in. “Om dit te accentueren wordt er een semi groene mantel rond dit centrale deel aangelegd. Tevens zorgen we ervoor dat er een vlotte doorgang is, zowel vanuit het domein Ter Borcht als vanuit het jeugdheem. Nu zijn er reeds twee toegangspaden naar het nieuwe deel, maar we gaan een klein gedeelte van de Oude Devebeek inkokeren (daar waar de renners zich naar de heuvels begeven) zodat men zeer makkelijk de nieuwe recreatieruimte kan bereiken. De twee heuvels gaan we eveneens integreren in het geheel door deze te voorzien van vast bosgroen. Verder komt er ook nog een picknickruimte met zicht op een groene skyline, zonder storende elementen, en gaan we ook zorgen voor de installatie van enkele speeltuigen. Dit zal gebeuren half september eens het gras dat ingezaaid werd, sterk genoeg is. De aanleg van het domein start dus nu en de aanplant zal plaats vinden in het najaar. Voor de aanplant gebruiken we vooral inheemse plantensoorten.”

The post Nieuw natuur- en recreatiegebied als uitbreiding voor domein Ter Borcht in Meulebeke: “Picknickruimte met zicht op groene skyline” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit

Het trio Nachtvlucht heeft met ‘Tot de morgen’ een tweede single online uitgebracht. Voor de Brugse zanger en gitarist Dieter Geernaert is het een hele muzikale ommezwaai: ooit was hij actief in een grungeband, nu zingt hij Nederlandstalige pop. Zij het met een donker kantje.
The post Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een op vijf jonge bromfietsers vorig jaar betrokken bij ernstig ongeval

Het afgelopen jaar is één op de vijf jonge bromfietsers bij de dokter of in het ziekenhuis beland door een verkeersongeval. Dat zegt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van een grote jongerenbevraging. Er komt nu een gratis leerplatform om mensen die het rijbewijs voor bromfiets, speedpedelec of brommobiel willen halen beter voor te bereiden op het verkeer.

Lees meer »

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Nieuwe variant van Zwitsers zakmes in de maak, zonder mes

Victorinox, het bedrijf achter het beroemde Zwitserse zakmes, werkt aan een variant van zijn multifunctionele gereedschap zónder mes. Daarmee speelt het in op de toenemende verstrenging van de regels voor dragen van messen in het openbaar. Er bestaan tientallen varianten van het Zwitserse zakmes, tot nu toe had elke variant wel minstens één mes.

Lees meer »

Nieuw veiligheidssysteem voor maffiabazen in gevangenis: constante cameraobservatie en bezoekverbod

Kopstukken van criminele organisaties of drugsbendes die in de gevangenis zitten, kunnen in bepaalde gevallen in een bijzonder veiligheidsregime worden geplaatst. Dan krijgen ze bijvoorbeeld constante cameraobservatie en een bezoekverbod. Het wetsontwerp werd woensdag goedgekeurd door het federaal parlement. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) vandaag aangekondigd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »