Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit

Het trio Nachtvlucht heeft met ‘Tot de morgen’ een tweede single online uitgebracht. Voor de Brugse zanger en gitarist Dieter Geernaert is het een hele muzikale ommezwaai: ooit was hij actief in een grungeband, nu zingt hij Nederlandstalige pop. Zij het met een donker kantje.

Twee West-Vlaamse veertigers en één Oost-Vlaamse leeftijdsgenoot maken deel uit van het mysterieuze trio Nachtvlucht. Bruggeling Dieter Geernaert, projectmanager bij Westtoer, is zanger en gitarist. Beernemnaar Bram De Muynck, ambtenaar bij de Provincie West-Vlaanderen, speelt bas. Jan Evens, een geschiedenisleraar uit Nazareth, hanteert de synthesizer.

Stap in het onbekende

“Elk van ons is al jaren actief als muzikant, met de oprichting van Nachtvlucht waagden we een stap in het onbekende”, bekent Dieter Geernaert. “Tot nu toe zong ik enkel in het Engels, nu doe ik het voor het eerst in het Nederlands. En het bevalt me. Door de reacties van luisteraars stel ik vast dat de onderliggende boodschap goed wordt opgepikt.”

“Bij Engelstalige nummers wordt bij ons in Vlaanderen vaak minder geluisterd naar de teksten en dringt de inhoud van de muzikale boodschap nooit volledig door. We zochten naar een goede naam voor ons trio, iets dat de lading dekt en tegelijkertijd goed bekt.”

Mysterieus

“Nachtvlucht klinkt mysterieus, ik associeer dat woord met de donkere sfeer die in onze popnummers steekt. We willen echt liedjes met een boodschap brengen, ze zijn een vorm van escapisme: een vlucht uit de harde realiteit van deze wereld. Onze eerste single Geef jezelf roept op om vandaag te leven, je dromen niet uit angst uit te stellen. Die is inmiddels al een paar duizend keer beluisterd op YouTube en Spotify.”

“De tweede single Tot de morgen gaat over niet alleen kunnen leven: je hebt nood aan bevestiging door anderen om je goed te kunnen voelen. Ik zing: alleen bestaan wil ik niet.”

EP of vinylplaat?

Wat nu met Nachtvlucht? Dieter Geernaert: “We hebben nog een derde nummer opgenomen in de Gentse studio van Xavier De Clercq. Ofwel brengen we een EP uit, ofwel componeren we nog liedjes met het oog op een volwaardige vinylplaat.”

“Live optreden met Nachtvlucht doen we voorlopig niet, bij gebrek aan een volledige set. Trouwens, we zijn muzikanten die vooral plezier vinden in het creatief aspect van het maken van nieuwe nummers. Het is spannend om die liedjes live te vertolken, maar steeds dezelfde nummers spelen is saai…”, besluit Dieter Geernaert.

The post Nachtvlucht brengt tweede single ‘Tot de morgen’ uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Claire videobelt met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury verbaasd wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »