Prinses Claire videobelt met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een cameraploeg van de regionale zender. 

Meer krantenkoppen in België

Cabaretier Karel Declercq gaat stemmen als Joost Klein

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Sinds jaar en dag brengt cabaretier Karel Declercq uit Izegem op de dag van de stemming een ludieke verkiezingsact. Het begon in 1999 vermomd als dioxinekip (de beelden gingen toen Europa rond), als een landelijk burgemeester, als Guy Verhofstadt, Elio Di Rupo of met een kieskraam.
The post Cabaretier Karel

Lees meer »

Verstappen boeit het weinig, andere coureurs sceptisch over nieuwe F1-auto: “Schrik niet als het veld weer helemaal uit elkaar ligt”

De Internationale automobielfederatie FIA heeft de langverwachte nieuwe regelgeving in de Formule 1, die vanaf 2026 moet ingaan, voorgesteld. Op 28 juni moeten de regels nog goedgekeurd worden op de World Motor Sport Council. Concreet: de auto’s worden kleiner en lichter, het elektrische vermogen van de hybridemotor wordt flink verhoogd en ‘DRS’ verdwijnt.

Lees meer »

Infrabel pakt spoor tussen Wezet en Nederlandse grens aan om het beter bestand te maken tegen overstromingen

In Voeren is spoorwegnetbeheerder Infrabel gestart met grote en noodzakelijke werken om de sporen tussen Wezet en de Nederlandse grens in de toekomst beter te beschermen tegen overstromingen. Tijdens de wateroverlast van mei raakte het spoor nog zwaar beschadigd. Dat is al de vierde keer in 10 jaar tijd. De herstellingswerken worden nu gebruikt om de bedding meteen ook 30

Lees meer »

Vandaal gooit busje met Dreft in fontein en veroorzaakt schuimtapijt: “Grappig? Tot je de kosten hoort”

Een onbekende vandaal vond het woensdagochtend grappig om een busje met Dreft in de fontein op de rotonde in Koekelare te gooien. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: een groot schuimtapijt in de werkende fontein. Burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) ziet er de humor niet van in. “Grappig? Tot ze horen hoeveel dit kost en hoeveel werk dit veroorzaakt.

Lees meer »

Stad Waregem lanceert lokale versie van Mijn Burgerprofiel-app: oppositie ziet gemiste kans

Vanaf vandaag vind je een Waregemse versie van de Mijn Burgerprofiel-app. “De focus ligt op dienstverlening, zoals attesten opvragen, stad en welzijn contacteren of meldingen doen”, meldt het lokaal bestuur. De oppositie betreurt dat die opties niet in de eigen stadsapp geïntegreerd worden.
The post Stad Waregem lanceert lokale versie van Mijn Burgerprofiel-app: oppositie ziet gemiste kans appeared first

Lees meer »

Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag”

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker vreest een gitzwarte zondag. Dat zegt de lijsttrekker van de federale N-VA-lijst zondag nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht. “Ik hoop dat wij met N-VA stand houden, maar eerlijk gezegd denk ik dat het moeilijk wordt”, zegt hij.
The post Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Ik voorspel een gitzwarte zondag” appeared first on KW.be.

Lees meer »